Met de herfsttitel op zak begonnen de meiden onder 15 van ADO Den Haag Vrouwen aan de voorjaarscompetitie met een thuisnederlaag tegen VELO. De meiden onder 17 zetten hun zegetocht in het nieuwe jaar voort tegen Alexandria `66: 2-0.

Bij de hervatting van de competitie hadden de meiden onder 15 het op Houtrust moeilijk om kansen te creëren. Na een goede combinatie nam Fien Leijdekker als eerste het doel onder vuur. Haar schot verdween over. Bij een Haagse corner was de keeper van VELO net eerder bij de bal dan Quinty Dupon. Net als de mannen een dag eerder betaalden de meiden een hoge prijs voor balverlies in de opbouw. De jongens van VELO verzilverden de eerste mogelijkheid prompt: 0-1. ADO Den Haag joeg daarna op de gelijkmaker. Na een fraaie crosspass van Lynn Verhoef werd een schot van Zoey Groenendijk gestopt door de keeper. Een rush van Sue van der Made werd op het laatste moment gestuit. Een hoekschop van Asude van Oosten werd net voor de doellijn weggetrapt. Een voorzet van Groenendijk kreeg de vrijstaande spits verkeerd op de schoen.

Na rust bracht trainer Remco Schol met Celine van der Toorn en Romaissa Boukakar extra schotkracht in het veld. VELO kreeg de eerste kans, maar de bal verdween naast. Daarna dicteerde ADO Den Haag de wedstrijd. De mogelijkheden bleven echter schaars. Van Oosten joeg een corner opnieuw richting hoekvlag. Na een heerlijke dieptepass van Groenendijk werd de trekbal van Van Oosten net onderschept. Een hoge voorzet van Van der Toorn vond voor het doel geen Haagse kruin. Ook pogingen van afstand van Felicia de Zeeuw (naast) en Boukakar (naast uit een vrije trap) leverden geen gelijkmaker meer op.

Gesterkt door overwinningen op Hillegersberg en Kontich kwamen de meiden onder 17 ook thuis tegen Alexandria `66 prima voor de dag. Goed voetbal leverde voldoende kansen op. De afwerking liet wel lang te wensen over. Ondanks de steeds grotere druk konden de jongens van Alexandria daardoor lang stand houden. Met nog vijftien minuten te gaan kwam de bal voor de voeten van de mee opgerukte Danitjsa Gleijm, die de bal juichend binnen tikte: 1-0. Alexandria dacht daarna gelijk te maken, maar de treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Het team van trainer Marten Glotzbach maakte het karwei daarna af. Jill van den Ende voltrok het vonnis uit een vrije trap: 2-0.

Foto`s: René Jansen