Wat zij ook probeerden, de beloften en de meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen slaagden er zaterdag niet in te scoren en beleefden daardoor een puntloos weekend.

De meiden onder 17 maakten er thuis tegen Meerburg wel een leuke wedstrijd van. Met goed combinatiespel werden kansen afgedwongen, die echter niet werden afgemaakt. Aan het begin van de tweede helft betaalde het team van trainer Marten Glotzbach daarvoor een hoge prijs toen de jongens van Meerburg wel toesloegen. Met het breekijzer probeerden de Haagse meiden een gelijkmaker te forceren. Het was echter Meerburg dat een counter afrondde: 0-2. Ook door achterin één tegen één te gaan spelen kon ADO Den Haag de eigen fans op Houtrust niet meer op een treffer trakteren. Dan moet het volgende week zaterdag maar gebeuren in de bekerkraker tegen Alphense Boys (aftrap op Houtrust 9.30 uur).

Na de bliksemstart tegen PSV van vorige week lieten de beloften zich op bezoek in Enschede zelf verrassen. Al in de tweede minuut prijkte er een hatelijke achterstand op het scorebord. Tijd genoeg om de schade te repareren, maar de beloften lieten kansen liggen. In een doelworsteling verdween een uithaal van Holly Kampers via ploeggenoot Dana Breewel naast. En een kansrijke voorzet van Liz Rijsbergen vond voor het doel geen Haagse voet. Aan de andere kant voorkwam Maaike van Klink met een fantastische redding een tweede tegentreffer voor rust.

Ook na de pauze waren er mogelijkheden op een gelijkmaker. Invalster Ilham Abali bracht met een snel genomen vrije trap Rijsbergen in stelling, maar haar schot ging over. Een inzet van Sellies werd door de Twentse goalie gered met de voet. Ook een schot van Katelyn Hendriks had niet het gehoopte resultaat. Met de eindeloze terugreis naar de Hofstad in het verschiet kon de Haagse aanhang zich alleen nog verheugen over het debuut in de beloften van Julia Banwari uit de meiden onder 17. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord biedt zaterdag 14 december een kans op revanche (aanvang 17.00 uur).

Julia Banwari maakte als derde uit de meiden onder 17 haar debuut voor de beloften.

Foto: René Jansen