Een week voor de finale om de ASTA Casino Cup op Houtrust tegen RKAVV legden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag een geslaagde laatste test af tegen een Leids regioteam.

Hoewel de Leidenaren op het veld van UVS onder meer oud-Hagenaar Priscilla de Vos in stelling brachten, hadden de Haagse beloften vanaf de start het betere van het spel. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat dat resultaat opleverde. Weggestuurd door Akke van den Born liep Liz Rijsbergen de doelvrouw voorbij en schoof de bal in het lege doel: 0-1. Net voor het rustsignaal brachten de beloften die voorsprong zelf in gevaar door twee te zachte kopballen terug. Alleen door zich met doodsverachting voor de doorgebroken aanvaller te storten wist goalie Jasmijn de Groot onheil te voorkomen.

Na de thee gaf de Haagse verdediging niets meer weg. Naomi Piqué zorgde na een dieptepass van Jaimy Ravensbergen voor een vroege beslissing. Zij dribbelde net zo lang tot de weg naar het doel open lag: 0-2. Uit een hoekschop van Lizzy Mastemaker bracht Celainy Obispo de stand koppend op 0-3. Kort voor tijd voorkwam de Leidse doelvrouw een vierde treffer door de langs haar gesnelde Rijsbergen naar het kunstgras te halen. Uit de door Mastemaker slim genomen vrije trap werkte Obispo de bal net naast.