De meidenteams onder 14 en onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen hebben woensdag flink uitgehaald tegen Arsenal tijdens hun voetbaltrip naar Londen. De meiden van O14 versloegen hun leeftijdgenoten met 1-5. De meiden van O16 vierden een forfaitscore van 0-16.

Na een busreis van meer dan tien uur waren de Haagse meiden toch uitgerust genoeg om Arsenal op eigen grond hun wil op te leggen. De meiden onder 16 traden aan voor een wedstrijd van drie keer 30 minuten en liepen in het eerste half uur hun opponenten onder de voet. Julia Banwari opende de score uit een strafschop. Na een schot op de paal nam Myrthe Korstanje nummer twee voor haar rekening en spits Sadeyah Rosa was twee keer achter elkaar trefzeker. Via Manon van Raaij werd het 0-5, waarna Korstanje met nog twee doelpunten een hat-trick op haar naam bracht. Voor de eerste pauze wist ook Rosa nog twee keer het net te vinden: 0-9.

Geheel in de geest van Engels fair play nam Doeschka Birnage in het tweede part de plaats in het doel van de geblesseerde goalie van Arsenal over. Zij verrichtte meerdere knappe reddingen, maar was kansloos toen Ravalcheny van Ommeren op de paal schoot en Van Raaij de bal als een echte Engelse prof over de lijn liep: 0-10.

In het derde bedrijf bracht een eigen doelpunt van Arsenal de stand op 0-11. Met drie fraaie schoten van afstand trof Banwari nog eens drie maal doel en bekroonde daarmee de Haagse suprematie. Uiteindelijk was de eindstand: 0-16.

De meiden O14 kwamen daarvoor in actie en namen goed combinerend de leiding door een treffer van Zoey Groenendijk. Arsenal was tegen de Haagse dadendrang niet opgewassen en zag Amanda de Leur de voorsprong vergroten. Shannon Tabi en Asude van Oosten zorgden voor 0-3 en 0-4, vóór de spits van Arsenal erin slaagde doelvrouw Vera Jansen te passeren. Beau Bongaards miste daarna een strafschop en zag een doelpunt wegens buitenspel geannuleerd. Zij liet zich daardoor niet ontmoedigen en dook precies op tijd bij de eerste paal op om uit een voorzet van Senna Smulders de eindstand vast te leggen: 1-5

De dag na de dubbele Haagse triomf werden de Haagse meiden getraind door de oefenmeesters van Arsenal. Daarna ging de groep naar het centrum van Londen om tijdens een speurtocht bezienswaardigheden als Buckingham Palace, de Tower of London en Picadilly Circus te bekijken.