Het beloftenteam en de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen lieten zaterdag op Houtrust bij vlagen prima voetbal zien, maar zagen dat niet beloond met een zegepalm. De jongens onder 15 van Monster ontsnapten met een punt en de beloften van Heerenveen namen zelfs drie punten mee naar Friesland.

`s Ochtends vroeg hadden de meiden onder 16 tegen Monster voortdurend een overwicht, al leverde dat niet veel kansen op. Louise van Oosten (geblokt door de uitgelopen keeper) en Julia Banwari (naast) kwamen het dichtst bij een treffer. Kort voor rust was het dan toch prijs. Een eerste combinatie tussen Van Oosten en Rozalin Özdemir wist de Monsterse verdediging nog te verijdelen. In de herkansing vond Van Oosten met een voetzoeker alsnog feilloos de verste hoek van het doel: 1-0. Na de pauze benutte Monster de eerste de beste kans om de stand weer gelijk te trekken. Een onderschepte trap van Doeschka Birnage werd direct over haar hoofd geretourneerd. De Haagse doelvrouw revancheerde zich kort daarna door bij een nieuwe kans redding te brengen. Een zege leek aanstaande toen de scheidsrechter wegens hands in het Monsterse strafschopgebied gedecideerd naar de stip wees. Banwari stond al met de bal in de handen om het vonnis te voltrekken, toen de leidsman door de grensrechter alsnog op andere gedachten werd gebracht. Een tweede zege op Houtrust blijft voor onder 16 daarom op het verlanglijstje staan.

Onder de invallende kou en duisternis knokte het Haagse beloftenteam aan het eind van de dag voor een goed vervolg op de competitiezege bij PEC Zwolle. Voor de kleumende toeschouwers was het lang wachten op de eerste opwindende momenten voor het doel. Uit de beste Haagse aanval kreeg Wendy Balfoort de grootste kans, maar haar uithaal miste de juiste richting. Met Ilham Abali als energieke invalster leek een Haagse voorsprong een kwestie van tijd. Naomi Piqué, Abali en Liz Rijsbergen hadden het doel al onder vuur genomen, toen Heerenveen uit het niets op voorsprong kwam door een afstandsschot dat over Romy Dalebout heen zeilde. Die tegenslag kwam het team van de trainers Peter Boshuizen en Alex Scholte niet meer te boven.

Tekst: Roeland Gelink