Het Nederlands Elftal voor vrouwen onder 20 jaar heeft aan de goede prestaties geen gevolg kunnen geven. De ploeg van Michel Kreek, die al geplaatst was voor de kwartfinale, kon geen vuist maken tegen gastland Frankrijk. De Franse tegenstander moest een punt pakken om door te gaan. Het werden er drie en dat was tevens genoeg om als groepswinnaar de kwartfinale te bereiken.

Bij Oranje, met Victoria Pelova in de basis en Sabine Kuilenburg helaas weer op de bank, leek het `heilige moeten` te ontbreken.
Frankrijk ging er wel vol voor, en had vanaf de aftrap het betere van het spel. Na een ruim een half uur spelen was de Franse klus geklaard. Door een perfecte hattrick van Amelie Delabre, de spits van FC Metz, stond er na 33 minuten 3-0 op het scorebord, en dat was tevens de ruststand.
De tweede helft kreeg een iets ander gezicht, omdat toen ook de Franse speelsters niet meer zo nodig hoefden. Ook had Nederland het defensief beter op orde. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 4-0 zege van Frankrijk.

Door dit resultaat werd Frankrijk poulewinnaar en spelen zij hun kwartfinale tegen Noord Korea. Nederland speelt nu, als tweede van de poule, hun kwartfinale tegen Engeland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 17 augustus om 16:00 uur in het Stade de la Rabine in Vannes. Het stadion waarin de eerste 2 wedstrijden werden gespeeld &hellip\;&hellip\;&hellip\;..en gewonnen!