Aan dit feuilleton komt voorlopig geen einde. Met een klinkende 4-0 overwinning op Ghana hebben de Oranje Vrouwen Onder 20, met nog een poulewedstrijd te gaan, de maximale score behaald en zich reeds geplaatst voor de kwartfinale van dit WK.
Een overwinning met wederom een `geel groen accent`.

Na een sterke openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland moest de jonge ploeg van bondscoach Kreek nu aantreden tegen het onbekende Ghana. Een fysiek spelende ploeg, maar wel met een aantal individueel goede speelsters.
Nederland, met wederom Victoria Pelova als spelverdeelster in de basis en Sabine Kuilenburg op de bank, had een minuut of twintig nodig om het spel van de Afrikaanse tegenstander te ontrafelen. Maar daarna was de wedstrijd in 10 minuten eigenlijk gespeeld. Doelpunten van Nouwen (1-0) en twee keer Fenna Kalma, waarvan de eerste na een heerlijke steekbal van Pelova, resulteerden in een 3-0 ruststand.
De tweede helft gaf een zelfde beeld. Nederland bepaalde en Ghana kon slechts met veel moeite en vaak met pittige overtredingen de oranjehemden stoppen. Helaas moest invalster Noah Waterham na een van die charges het veld, en naar nu blijkt zelfs het toernooi, geblesseerd verlaten. Vlak hierna beloonde Victoria Pelova haar goede optreden met een treffer en bepaalde zo de eindstand op 4-0. Een eindstand die, gezien de 0-0 bij de andere poulewedstrijd, Frankrijk tegen Nieuw-Zeeland, voldoende bleek voor plaatsing voor de kwartfinale.
De laatste poulewedstrijd van Oranje is aanstaande zondag om 16:30 uur in St. Malo. Gastland Frankrijk zal dan, om verder te willen gaan in het toernooi, alles op alles moeten zetten om een goed resultaat te behalen.