Het Nederlands elftal voor vrouwen onder de 20 jaar is het WK uitstekend begonnen. De openingswedstrijd in het Franse Vannes tegen Nieuw-Zeeland werd knap met 2-1 gewonnen. Een overwinning met een fraai groen geel tintje: Victoria Pelova werd uitgeroepen tot Player of the Match!

Om in het toernooi te groeien is een overwinning in de eerste wedstrijd altijd belangrijk. Na een wat stroeve voorbereiding met een grote nederlaag tegen Duitsland en een gelijkspel tegen Japan, was het afwachten hoe Oranje onder 20 voor de dag zou komen. Ondanks de hoge temperaturen lukte het de jonge ploeg van Michel Kreek, die een basisplaats had ingeruimd voor Victoria Pelova, maar Sabine Kuilenburg 90 minuten op de bank hield, het tempo hoog te houden en prima te combineren. In de 28e minuut leidde 1 van die prima combinaties tot de 1-0. Hoewel er geen vuiltje aan de lucht was, leidde vlak voor rust een moment van onoplettendheid van de gehele laatste lijn helaas toch tot een 1-1 ruststand.

De tweede helft ging de wedstrijd min of meer gelijk op. Echter, de Nederlandse vrouwen vonden elkaar toch net iets makkelijker en twaalf minuten voor tijd werd de bevrijdende en naar later bleek winnende treffer gescoord.

Een prima start van het toernooi voor dit jonge Oranje-team, welke na afloop nog een echt groen gele kleur kreeg met de unanieme uitverkiezing van Victoria Pelova als speelster van de wedstrijd.

Nederland vervolgt het toernooi met de wedstrijd tegen het fysiek sterke Ghana. De Afrikaanse tegenstander zal na de 4-1 nederlaag tegen Frankrijk vol aan de bak moeten willen zij het toernooi een succesvol vervolg geven. De jonge Leeuwinnen doen bij een overwinning goede zaken voor plaatsing voor de twee ronde. De wedstrijd wordt aanstaande woensdag om 16:30 uur gespeeld. Plaats van handeling is wederom Vannes.