Oranje voetbalzomer kleurt Geel Groen (deel 2)

Je hoort altijd op radio en televisie, `resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst`. Afgelopen dinsdag bleek dit ook op te gaan voor Oranje Vrouwen onder 19. Een 3-1 nederlaag tegen Denemarken betekende uitschakeling in de poulefase.

Met de maximum score uit de eerste 2 wedstrijden hadden de Nederlandse meiden een prima uitgangspositie gecreëerd. Bij een gelijkspel of een nederlaag met het kleinste verschil zou de halve finale bereikt zijn. Met het gehele groen gele trio in de basisopstelling lukte dat helaas niet. Al na 8 minuten scoorden de Deense meiden de openingstreffer. Met de gelijkmaker in de 16de minuut door Kayleigh van Dooren leken de Nederlandse meiden orde op zaken te stellen, maar dat bleek niet het geval. De Deense ploeg, volgens bondscoach Torny de beste tegenstander op het toernooi, liep uiteindelijk uit naar een 3-1 voorsprong. In de alles of niets fase van de wedstrijd lukte het Nederland niet de bevrijdende tweede goal binnen te schieten. Teleurstelling alom, omdat uitschakeling een feit was.

De Oranje Vrouwen onder 20 speelden in het kader van de voorbereiding op het WK in Frankrijk een oefenwedstrijd tegen hun Duitse leeftijdsgenoten. Het werd voor coach Michel Kreek een leerzame avond. Oranje, met Victoria Pelova in de basis en Sabine Kuilenberg op de bank, verloor na een 2-1 ( Joelle Smits) ruststand uiteindelijk met 5-1. In het vervolg van de voorbereiding speelt het team aanstaande zaterdag tegen Japan. Het duel wordt gespeeld op Sportpark Zuid in Groesbeek en vangt aan om 16:30 uur.