Op zaterdag 20 januari stond voor de OranjeLeeuwinnen de eerste wedstrijd in La Manga op het programma. Om 19.00 uur trof de ploeg van Sarina Wiegman Spanje als tegenstander. Voor het eerst sinds 9 juni hebben de OranjeLeeuwinnen een wedstrijd verloren (2-0)

Lichpunt van de avond was het debuut van ADO Den Haag Vrouwen speelster Victoria Pelova. In de 81ste minuut verving zij Renate Jansen.

Aanstaande dinsdag spelen de OranjeLeeuwinnen in La Manga nog een besloten trainingsduel tegen Engeland. Daarna is het tiendaagse trainingskamp ten einde.

Ook ADO Den Haag Vrouwen speelster Romy Speelman kwam dit weekend in actie. Afgelopen vrijdag speelde Oranje O19 al tegen China. Helaas werd deze wedstrijd verloren. Op zondag 21 januari werd het Portugal Tournament afgesloten met een wedstrijd tegen Engeland. De middenveldster van ADO Den Haag Vrouwen mocht aan de aftrap verschijnen en maakte daarmee haar basisdebuut in Oranje O19. De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Oranje.

Onder 19 speelt in maart het jaarlijkse toernooi in La Manga in de voorbereiding op de Eliteronde, waar het team zich kan kwalificeren voor het EK. De Eliteronde, met Hongarije, Zweden en Slovenië als tegenstanders, wordt gespeeld in Hongarije op 4, 7 en 10 april. Het WK, waar de ploeg zich vorig jaar voor kwalificeerde, is van 5 tot en met 24 augustus in Frankrijk.