Milan van Ewijk vervolgt zijn carrière komende zomer bij sc Heerenveen. ADO Den Haag heeft met de Friese Eredivisieclub overeenstemming bereikt over de transfer van de 20-jarige rechtsachter, die een vierjarig contract ondertekent in het Abe Lenstra Stadion.

Van Ewijk kwam twee jaar geleden over van tweededivisionist Excelsior Maassluis en beleefde een stormachtige ontwikkeling in het Cars Jeans Stadion. De oud-jeugdspeler van Feyenoord begon direct als vaste basiskracht aan zijn eerste seizoen in het betaalde voetbal. Na wat fysieke klachten en een verhuurperiode bij SC Cambuur wist Van Ewijk dit seizoen weer van grote waarde te worden voor ADO Den Haag.

In de eerste 33 speelronden van de Eredivisie miste Van Ewijk slechts 51 minuten. Hij wist in deze optredens één doelpunt en vier assists te noteren. Omdat de rechtsback in de voorlaatste wedstrijd tegen Willem II wel tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aanliep, moest hij het slotduel met FC Twente aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing.

ADO Den Haag bedankt Van Ewijk voor zijn mooie ontwikkeling en prestaties in het geel-groene shirt en wenst hem alvast veel succes in Heerenveen. 

lr201025llu1052