Op vrijdag waren de verslagenheid en pijn nog duidelijk voelbaar bij ADO Den Haag. Door de 1-4 tegen Willem II werd de vijfde degradatie in de clubgeschiedenis een feit, iets wat keihard is aangekomen bij eenieder die ADO Den Haag een warm hart toedraagt. Toch wacht er komende zondag (14.30 uur) nog een wedstrijd, uit bij FC Twente. Coach Ruud Brood en routinier Gianni Zuiverloon proberen zich, tijdens het oprapen van alle scherven, nog één keer op te richten.

Omdat de wedstrijden tegen Feyenoord (3-2) en PEC Zwolle (0-1) verrassend gewonnen werden door ADO Den Haag, ontstond er vanuit een uitzichtloze situatie toch weer geloof in het Haagse kamp. Des te groter was de klap toen er in het eigen Cars Jeans Stadion met ruime cijfers verloren werd van concurrent Willem II. Logischerwijs zaten Brood en Zuiverloon daags na deze anticlimax nog vol in de teleurstelling.

Harde dreun
Brood heeft slecht geslapen na de genadeslag in eigen stadion. “Je bent dan toch steeds met die ontknoping bezig en dat maakt je onrustig”, verzucht de trainer. “Het is een grote wond voor deze mooie club. De verslagenheid is enorm. Dit moeten we met z’n allen gaan verwerken. Als team, maar ook als persoon. Iedereen doet dat op zijn eigen manier. De één praat er graag over, de ander juist niet. We zoeken steun bij elkaar. Dat is ook nodig”, weet Brood. “En het geldt natuurlijk voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt. We voelen allemaal de pijn en het is moeilijk om dat te verwerken.”

210513llu2119

Ook Zuiverloon weet hoeveel impact de degradatie heeft. “Dit is een keiharde dreun voor de club, de fans, de sponsoren, de medewerkers, de vrijwilligers en alle andere betrokkenen bij de club. Het is dramatisch, echt heel erg zuur.”

Respectabel afsluiten
ADO Den Haag kan bij een goed resultaat tegen FC Twente nog de zeventiende plaats overnemen, maar dat is uiteraard nog geen stuiver waard. “Toch willen we, voor wat het waard is, het seizoen goed afsluiten. We willen goed voor de dag komen, voor iedereen die zich aan ADO Den Haag verbonden voelt.”

Ook Zuiverloon wil het meer dan vervelende seizoen op een respectabele manier beëindigen. “We moeten professioneel zijn in de benadering van deze wedstrijd. We willen het goed afsluiten. Voor de fans, voor de club en voor onszelf. Daar gaan we alles aan doen.”

lr210513lll8950