De reguliere competitie van het voorjaarsseizoen van de KPN eDivisie is ten einde gekomen. Daarin hebben Danny Hazebroek en Rick Dame hun visitekaartje afgegeven namens ADO Den Haag. De twee eSporters hebben een achtste plek op de ranglijst weten te bemachtigen, wat goed is voor een plaats in de play-offs. Woensdagavond is Feyenoord daarin de tegenstander. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de KPN eDivisie Finals.

Hazebroek (25) en Dame (18) hanteerden de controllers ook al in het eerste reguliere seizoen, maar grepen toen ondanks een mooie eindsprint naast een play-offticket. Het duo wist het goede gevoel echter vast te houden en heeft nu alsnog een toegangsbewijs voor de barrages gepakt. Dat geschiedde via riante zeges op VVV-Venlo (3-1) en Sparta Rotterdam (5-0). In totaal behaalden Danny en Rick gezamenlijk - hun scores worden steeds bij elkaar opgeteld - 24 punten uit 17 speelronden. Dame wordt dankzij zijn prestaties zelfs één van de aangename verrassingen van het seizoen genoemd.

In totaal doen er acht clubs mee aan de play-offs. Naast ADO Den Haag zijn ook FC Twente, AZ, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, FC Utrecht, Feyenoord en VVV-Venlo uitverkoren. Vier van deze teams plaatsen zich voor de KPN eDivisie Finals, waar de top-vier (PSV, Vitesse, FC Emmen en Ajax) al zeker van is. Feyenoord zal woensdagavond in de play-offs de tegenstander zijn van Hazebroek en Dame. De winnaar van dit duel verzekert zich van een plek in de KPN eDivisie Finals.

Tijdens de finales zal duidelijk worden wie zich de nieuwe KPN eDivisie-kampioen mag noemen. Tevens is er in totaal 50.000 euro aan prijzengeld te verdienen.

esports

Over de KPN eDivisie
De KPN eDivisie is een FIFA 21-competitie die georganiseerd wordt door de Eredivisie CV, in samenwerking met DreamHack Sports Games en de achttien Eredivisieclubs. Het tweede reguliere seizoen werd net als het eerste seizoen van dit jaar volledig online gespeeld. Alle wedstrijden zijn te bekijken via het YouTube-kanaal van de eDivisie. Het vorige seizoen, dat tussen november en januari werd gespeeld, werd door een recordaantal van meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken.

ADO Den Haag wenst Danny Hazebroek en Rick Dame veel succes in de play-offs!

Volg alle ontwikkelingen omtrent ADO Den Haag via Instagram. De wedstrijden zijn via het YouTube-kanaal van de eDivisie te zien.