We hebben er lang op gewacht, maar op zondag 25 april mag ADO Den Haag bij de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard eindelijk weer publiek ontvangen in het Cars Jeans Stadion. Het duel is namelijk onderdeel van een pilot van de overheid, waarbij bezoekers met een negatieve coronatest naar evenementen mogen. Hier lees je alle informatie over het bezoeken van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

ADO Den Haag mist haar supporters en sponsoren enorm en is daarom verheugd om weer publiek in het Cars Jeans Stadion te kunnen verwelkomen. Tegelijkertijd hebben we wel te maken met diverse voorwaarden, waaronder een maximum van 1.700 toeschouwers. Tevens dienen alle bezoekers vanaf 12 jaar vooraf negatief getest te zijn op het coronavirus. De sneltest moet binnen 40 uur voor de wedstrijd plaatsvinden.

Voorrang voor Seizoenkaarthouders zonder wedstrijdbezoek
Seizoenkaarthouders die dit seizoen nog geen competitiewedstrijd hebben kunnen bezoeken zullen voorrang krijgen. Veel van deze fans claimden namelijk een kaart voor Vitesse-thuis, maar dat duel moest uiteindelijk zonder publiek worden gespeeld. De Seizoenkaarthouders zonder wedstrijdbezoek in dit Eredivisieseizoen krijgen van vrijdag 16 april om 12.00 uur tot maandag 19 april om 12.00 uur de eerste mogelijkheid om een toegangsbewijs te bestellen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je verderop in dit bericht.

Seizoenkaarthouders met wedstrijdbezoek in dit seizoen
Op maandag 19 april wordt na 12.00 uur bekend of er na het eerste keuzemoment nog toegangskaarten beschikbaar zijn. Als dat het geval is, dan kunnen deze vanaf dinsdag 20 april om 12.00 uur besteld worden door Seizoenkaarthouders die eerder dit seizoen een toegangskaart hebben verzilverd voor ADO Den Haag - FC Groningen (20 september).

ticketverkoop adofor

Negatieve test = verplicht!
Alle bezoekers dienen vanaf 40 uur voor de wedstrijd negatief getest te worden op het coronavirus. Een afspraak maken doe je via testenvoortoegang.nl of via de CoronaCheck-app (indien werkzaam). Zorg ervoor dat je op tijd een afspraak maakt in verband met verwachte drukte. De verantwoordelijkheid voor het kunnen tonen van een testbewijs van een negatieve testuitslag ligt bij de bezoekers van het evenement. ADO Den Haag zal erop toezien dat alleen Seizoenkaarthouders met een negatief testbewijs toegang krijgen tot de wedstrijd. Kinderen tot en met 11 jaar hebben geen testuitslag, maar alleen een e-ticket nodig.

stappencoronacheck websiteartikel  

 • Testuitslag. Na het testen ontvang je binnen maximaal een uur een e-mail met de uitslag. Als je positief getest bent, wordt er telefonisch contact met je opgenomen door iemand van de GGD.
 • Maak een testbewijs. Indien je negatief test ontvang je e-mail met jouw testuitslag en een code. Vul deze code in en de CoronaCheck app maakt er een QR-code van. De QR-code is jouw testbewijs. 
 • Wedstrijddag. Heb je je toegangskaart, je negatieve testuitslag (QR-code in de CoronaCheck-app) en legitimatie? Zorg ervoor dat je op tijd bij de juiste ingang bent. Daar wordt je QR-code en toegangskaart gescand en je legitimatie gecontroleerd. Vanzelfsprekend houd je je aan de coronamaatregelen die gelden in en om het stadion.

Hoe werkt het bestellen van een toegangskaart?
Let op: je fysieke Seizoenkaart is bij deze wedstrijd niet geldig. Ook zijn, vanwege de beperkte capaciteit, niet alle vakken in het Cars Jeans Stadion geopend. Je kunt zelf een beschikbare plek kiezen. Voor het reserveren van jouw e-ticket volg je de volgende stappen:

 • Log in op je persoonlijke 'Mijn ADO Den Haag'-omgeving;
 • Kies een stoel op jouw tribune;
 • Je ontvangt een e-mail met jouw e-ticket voor de wedstrijd;
 • Maak (op tijd) een testafspraak via testenvoortoegang.nl en volg alle stappen;
 • Op vertoon van een negatieve testuitslag (via de CoronaCheck-app), je legitimatie en je e-ticket ben je van harte welkom bij de wedstrijd.

Huishoudens
Seizoenkaarthouders uit één huishouden hebben op diverse tribunes de mogelijkheid om naast elkaar te zitten op twee, drie of soms vier stoelen. ADO Den Haag houdt hier toezicht op, maar wijst tevens op de eigen verantwoordelijkheid.

Stoelkeuze per tribune

 • Seizoenkaarthouders op vak D, E, F, G, H of J kiezen een stoel op vak F, G of H op de Aad Mansveldtribune of vak U of V op de Lex Schoenmakertribune;
 • Seizoenkaarthouders op vak K, L, M, N, O, P, Q, R of S kiezen een stoel op vak L, M, N, O of P op de Haaglandentribune;
 • Seizoenkaarthouders op vak T, U, V of W kiezen een stoel op vak W;
 • Seizoenkaarthouders op de vakken A of C kiezen een stoel op vak C.

Familiepakket
Seizoenkaarthouders met een familiepakket hebben één relatienummer voor het gehele gezin. Gebruik dit nummer om één stoel op vak W te kiezen. Wij verzoeken je om daarna een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en aan te geven met welke gezinsleden jij de wedstrijd wil bijwonen.

Samen ADO Den Haag
Het is veel informatie, maar zo staan alle relevante zaken duidelijk op een rijtje. We zijn blij dat we onze Seizoenkaarthouders, ondanks de gestelde voorwaarden, weer mogen verwelkomen. We gaan er alles aan doen om het wedstrijdbezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken en willen onze supporters en sponsoren tegelijkertijd bedanken voor hun begrip, steun en betrokkenheid.