Het nieuwe seizoen van de KPN eDivisie gaat vandaag (dinsdag 30 maart) van start. De FIFA 21-competitie, georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met DreamHack Sports Games en de achttien Eredivisieclubs, zal net als eerder dit seizoen volledig online worden gespeeld en te bekijken zijn op het YouTube-kanaal van de eDivisie. ADO Den Haag wordt opnieuw vertegenwoordigd door Danny Hazebroek en Rick Dame.

Onze eSporters
Hazebroek en Dame blijven dus letterlijk en figuurlijk aan de knoppen zitten bij ADO Den Haag eSports. Hazebroek is al actief in de KPN eDivisie sinds de start in 2016 en geldt dus als één van de meest ervaren spelers. De 24-jarige Culemborger speelde eerder voor Excelsior en FC Utrecht en is momenteel bezig aan zijn tweede jaar in Den Haag. Het hoogtepunt uit zijn carrière tot nu toe is de plaatsing van vorig seizoen voor de eDivisie Finals in AFAS Live. Waar Hazebroek zich een routinier mag noemen, is teamgenoot Dame juist bezig aan zijn eerste jaar bij de club. De 18-jarige Westlander staat te boek als een groot talent en maakte vorig seizoen zijn debuut in de KPN eDivisie. Daar liet hij al zien mooie resultaten te kunnen behalen.

edivisie2

Terugblik
Het afgelopen KPN eDivisie-seizoen begon loodzwaar voor ADO Den Haag; er werd direct verloren van vier voorname kampioenskandidaten. In speelronde vijf werd het eerste punt gepakt na een spectaculaire strijd met FC Groningen (4-4 na een 0-4 achterstand). Na opnieuw een mindere serie rechtte het Haagse team in het laatste gedeelte van het seizoen knap haar rug. Zo bleef het de laatste vijf duels ongeslagen en won het van Sparta Rotterdam, PEC Zwolle en VVV-Venlo. Daarnaast werd er gelijkgespeeld tegen hoogvlieger AZ. Zodoende zal het duo Hazebroek/Dame met een aardige dosis zelfvertrouwen aan het nieuwe seizoen beginnen.

Tweede seizoenshelft
ADO Den Haag start het nieuwe seizoen met een duel met Heracles Almelo (om 17.45 uur). Een tegenstander waar nog een appeltje mee te schillen is. Eerder dit seizoen was de Almelose formatie immers met duidelijke cijfers te sterk. In de volgende speelronden zijn FC Utrecht, RKC Waalwijk en FC Emmen de opponenten. De ontmoeting met titelverdediger Ajax staat later in het seizoen op de planning. De datum voor dit duel is op dit moment nog niet bekend.

Aan het einde van de rit zal de top-vier van de ranglijst zich direct plaatsen voor de KPN eDivisie Finals. De ploegen die op de vijfde tot en met de twaalfde positie eindigen kunnen zich door één knock-outwedstrijd te winnen ook kwalificeren voor de Finals. Tijdens die finalewedstrijden zal uiteindelijk duidelijk worden wie zich de nieuwe KPN eDivisie-kampioen mag noemen en er met een mooie geldprijs vandoor gaat. In totaal is er 50.000 euro aan prijzengeld te verdienen.

Nieuwe naam, zelfde competitie
De FIFA 21-competitie begint niet alleen aan haar nieuwe seizoen, maar heeft tevens een nieuwe naam gekregen: de KPN eDivisie. Het vorige seizoen, dat tussen november en januari werd gespeeld, werd door meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken. Nog nooit trok de KPN eDivisie zoveel unieke kijkers.

ADO Den Haag wenst Danny Hazebroek en Rick Dame veel succes!

Volg alle ontwikkelingen omtrent ADO Den Haag via Instagram. De wedstrijden zijn via het YouTube-kanaal van de eDivisie te zien.

Edivisie3