Drie dagen na het 1-1 gelijkspel tegen Willem II staat alweer de volgende belangrijke wedstrijd voor ADO Den Haag op het schema. In het eigen Cars Jeans Stadion is RKC Waalwijk komende zaterdag om 18.45 uur de tegenstander. Trainer Ruud Brood blikt bij ADO TV vooruit op het treffen met zijn voormalig broodheer.

 

Spannend, beladen en bewogen. Zo kan de ontmoeting met Willem II wel omschreven worden. Onder grote druk hielden beide concurrenten elkaar op een 1-1 remise in Tilburg. “Het is zo’n wedstrijd waar je na afloop écht een dubbel gevoel bij hebt”, blikt Brood nog even terug. “Ik denk dat we het team kunnen complimenteren over hoe ze met alle omstandigheden zijn omgegaan en er met tien man uiteindelijk nog een punt uit wisten te slepen. Er zat misschien nog wel wat meer in, maar we hebben keihard gevochten. De invallers deden het ook goed.”

Brood weidt nog iets verder uit over de omstandigheden die hij al noemde. “Wat er allemaal gebeurde had veel invloed op het verloop van de wedstrijd. Het was zonde, omdat ik ons in de eerste helft de betere ploeg vond”, stelt de trainer van ADO Den Haag. Met name het ‘penaltymoment’ met Ricardo Kishna zorgde voor een ietwat zure nasmaak in het Haagse kamp.

RKC Waalwijk is de huidige nummer vijftien van de Eredivisie en staat momenteel acht punten boven Willem II en ADO Den Haag. Toch zegevierde de Haagse equipe op 9 januari nog met 0-1 in Waalwijk, dankzij een doeltreffende Boy Kemper. “We speelden destijds een vrij goede eerste helft, maar zij konden na rust misschien nog wel gelijk maken. We hebben toen wel behoorlijk voetbal op de mat gelegd. Nu spelen we thuis en willen we met z’n allen dezelfde power tonen en opnieuw winnen. Als dat lukt, dan bewijzen we onszelf een goede dienst.”

De aftrap van ADO Den Haag - RKC Waalwijk in het Cars Jeans Stadion is zaterdag om 18.45 uur. De arbitrage zal in handen zijn van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

210224ab26890