ADO Den Haag heeft opnieuw twee talenten uit de eigen opleiding beloond met een contract. Teamgenoten Fabian Shahaj (18) en Sacha Komljenovic (17) hebben beiden een overeenkomst getekend tot medio 2023, waarbij er in de verbintenis van Shahaj nog een optie voor een extra jaar is opgenomen. Beide spelers gaan deel uitmaken van ADO Den Haag Onder 21.

Academy Director Albert van der Dussen: “Het is goed dat er, in navolging van vele andere talenten, wederom twee veelbelovende spelers hun handtekening zetten onder een contract. We blijven potentie belonen, omdat we daar op termijn de vruchten van kunnen plukken”, stelt Van der Dussen. “Het tekenen van Fabian en Sacha draagt ook bij aan het feit dat onze Onder 21-ploeg steeds meer een Haagse signatuur krijgt.”

Fabian Shahaj
Als oud-speler van onder meer Forum Sport en Westlandia kwam Shahaj vorig jaar zomer naar ADO Den Haag. Daar maakt de spits dit seizoen deel uit van de Onder 18. Een mooi gegeven is dat Shahaj jeugdinternational van Albanië is. Nadat hij al voor de Onder 17 en de Onder 18 van dit land uitkwam, is de aanvaller nu ook uitgenodigd voor de Albanese Onder 19-ploeg.

img 4428

“Ik ben een balvaste spits, die ervan houdt om de rest van het team te laten aansluiten en doelpunten te maken”, zo introduceert Shahaj zichzelf. “Ik zit al twaalf jaar bij de supporters in het Cars Jeans Stadion en vind het prachtig dat ik hier nu een contract mag tekenen. Het is een droom die uitkomt.”

Sacha Komljenovic
Komljenovic, geboren in Zoetermeer, is een middenvelder. Hij is de zoon van een Servische vader en een Russische moeder en draagt de nationaliteit van zowel Nederland als Rusland. Voordat Komljenovic in juli 2018 bij ADO Den Haag kwam voetballen, droeg hij de shirts van de Zoetermeerse clubs DWO en DSO.

img 4463

“Dit is een mooie beloning voor mezelf en mijn familie”, glimlacht Komljenovic na het ondertekenen van zijn contract. “Ik omschrijf mezelf als een linkermiddenvelder met veel loopvermogen, die snel kan schakelen tussen aanvallen en verdedigen. Ik ben comfortabel aan de bal en doe alles voor de winst. Ik blijf hard werken om mezelf te blijven ontwikkelen, zodat ik uiteindelijk het doel om ADO Den Haag 1 te bereiken kan behalen.”

ADO Den Haag feliciteert Fabian en Sacha met hun contract en wenst het duo veel succes.

img 4438

img 4465