In speelronde 23 van de Eredivisie speelt ADO Den Haag aanstaande zaterdag (aftrap 21.00 uur) de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Na het gelijkspel van afgelopen week tegen PSV (2-2) zal de Haagse formatie zich gaan opmaken voor een drukke week, waarin drie duels op het programma staan. ADO TV sprak in aanloop naar het duel met de Limburgers met hoofdtrainer Ruud Brood.

Punt tegen PSV
De oefenmeester keek eerst nog even terug op de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen PSV en was uiteraard tevreden over het resultaat van zijn ploeg. "Je weet dat je tegen een topploeg erg veel moet gaan verdedigen. PSV heeft mogelijkheden laten liggen, maar daarentegen sta je in de rust met 1-0 voor en is de einduitslag 2-2. Het doelpunt wat Michiel (Kramer red.) maakte was natuurlijk fantastisch en daarnaast keepte Martin Fraisl een geweldige wedstrijd."

Fortuna Sittard
ADO Den Haag treft met Fortuna Sittard de huidige nummer tien van de ranglijst. De ploeg van keuzeheer Sjors Ultee, die eerder dit seizoen Kevin Hofland opvolgde als hoofdtrainer, heeft na een lastig begin de weg omhoog gevonden. "Fortuna Sittard is een dynamisch team, dat veel loopvermogen heeft", weet Brood. "Het team zit al langer bij elkaar, alleen was het resultaat er eerst nog niet echt. Dat ligt dus dicht bij elkaar, maar ze doen het fantastisch. Ook wij willen graag aansluiten bij de ploegen boven ons, dus dat wordt een mooie strijd."

El Khayati erbij
Brood kan zaterdagavond in Limburg nog niet beschikken over Daryl Janmaat. Eerder deze week werd bekend dat de ervaren verdediger vanwege een knieblessure de komende weken nog buitenspel zal staan. Nasser El Khayati zal wel afreizen naar het Fortuna Sittard Stadion. "Nasser heeft deze week getraind en zal, mits hij de komende trainingen fit blijft, bij de wedstrijdselectie zitten."

Fortuna Sittard tegen ADO Den Haag begint zaterdag om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.