Omdat de uitwedstrijd tegen Willem II geen doorgang kon vinden vanwege de sneeuwval, code rood en alle bijbehorende risico’s, had ADO Den Haag afgelopen weekend geen competitieverplichtingen. Zaterdag hervat de ploeg de Eredivisie met een thuisduel met PSV. Oefenmeester Ruud Brood blikte tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op dit duel.

Sneeuwvrije velden
Vanwege de sneeuwval in het afgelopen weekend waren ook de trainingsvelden op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk, het trainingscomplex van ADO Den Haag, bedolven onder de sneeuw. Brood was blij dat het kunstgrasveld binnen een dag sneeuwvrij was gemaakt. "Complimenten voor de medewerkers van AH Vrij, die goed werk hebben geleverd. Door de omstandigheden was het toch anders trainen dan normaal, maar we hebben getracht om alles zo goed mogelijk te doen." Ook het natuurgras in het Cars Jeans Stadion was vrijdag al sneeuwvrij.

El Khayati en Janmaat niet inzetbaar
De oefenmeester liet weten dat het thuisduel met de Eindhovenaren nog te vroeg komt voor de kersverse aanwinst Nasser El Khayati. “Nasser heeft nu ongeveer anderhalf keer meegetraind. Hij ziet er afgetraind uit en heeft zichzelf goed verzorgd. De testen heeft hij ook goed doorstaan." Ook Daryl Janmaat moet de ontmoeting met PSV aan zich voorbij laten gaan. “Ondanks dat hij al wel heeft meegetraind, kreeg hij wat reacties. Daar moeten we goed en zorgvuldig mee omgaan.” Ook Peet Bijen is nog niet inzetbaar.

PSV
Op de vraag of ADO Den Haag een topdag moet hebben om tot een resultaat te kunnen komen tegen de club uit de Lichtstad was de keuzeheer duidelijk. “Natuurlijk moeten wij top zijn en heeft PSV gewoon een goed team. Toch moeten we ons er zeker niet van te voren al bij neerleggen en zullen we geloof moeten hebben in een stuntje.”

ADO Den Haag tegen PSV begint zaterdagmiddag om 16.30 uur in het Cars Jeans Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

lr210116llr5487