Deze week valt er in het programmaboekje voor de wedstrijd van zaterdag tegen FC Emmen (aftrap 16.45 uur) onder andere een interview met Juan Famillia-Castillo te lezen. Daarnaast kan er weer worden meegedaan aan de prijsvraag en is er een mooi fotoverslag te zien van een historische overwinning op FC Emmen.

In het programmaboekje vertelt Famillia-Castillo over zijn stap die hij op jonge leeftijd van Ajax naar Chelsea maakte, het trainen bij de eerste selectie met wereldvoetballers als Willian en Eden Hazard en zijn eerste ervaringen bij zijn nieuwe club.

“Om als zestienjarige jongen vanuit Nederland de overstap naar Engeland te maken is best wel uitdagend”, zegt Familia-Castillo, die bij ADO Den Haag tot het einde van het seizoen met rugnummer 5 zal spelen. “Je komt net van school en mist daardoor al snel je vrienden. Daarnaast moet je aan veel dingen wennen, die toch net wat anders zijn dan in je vertrouwde omgeving. Gelukkig waren mijn moeder en zusje meeverhuisd naar Londen. Dat heeft veel geholpen, want zij zijn heel belangrijk voor me. Ze hebben alles in Nederland voor mij achtergelaten.”

Lees in het programmaboekje het gehele interview met de huurling van Chelsea:

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Emmen, seizoen 2020-2021