ADO Den Haag is vrijdag op de hoogte gebracht van het besluit van het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Den Haag om de stadionring en het veld van het Cars Jeans Stadion preventief te sluiten indien de voorspelling van de windkracht hoger is dan 8. Deze voorzorgsmaatregel heeft bij de huidige weersverwachtingen geen gevolgen voor de thuiswedstrijden tegen Ajax (zondag 20 december) en PEC Zwolle (woensdag 23 december).

Hoewel de gemeente Den Haag - als eigenaar van het Cars Jeans Stadion - benadrukt dat tot nu toe niet is gebleken dat het stadion niet veilig is bij de genoemde weersomstandigheden, heeft het college op basis van een extra veiligheidsinspectie van een extern bureau besloten dat er nog twee aanvullende onderzoeken verricht moeten worden om definitief te kunnen garanderen dat de veiligheid ook bij een windkracht hoger dan 8 gewaarborgd is. De gemeente hoopt dit proces eind februari of begin maart af te ronden.

ADO Den Haag is naar aanleiding van de voorzorgsmaatregel direct met diverse betrokken partijen in contact getreden, zodat het over alle relevante informatie beschikt en kan anticiperen op eventuele nieuwe ontwikkelingen. Mocht de situatie er om vragen, dan zal de club een update plaatsen via de officiële kanalen.