De 9-jarige Sammy uit Rijswijk is onder behandeling van de levensbedreigende ziekte van Hodgkin en Make-A-Wish Nederland vervulde op donderdag 27 februari de grootste wensen van Sammy, waaronder een bezoek aan zijn favoriete club ADO Den Haag!

Rond 10.30 uur kwam Sammy met zijn zus, broertje en ouders aan bij het Cars Jeans Stadion. Eerst werd de Fanshop bezocht en mocht Sammy een ADO Den Haag-shirt uitzoeken van Make-A-Wish Nederland. En met ADO Den Haag-muts en -sjaal kon de stadiontour beginnen. De kleedkamer, het ADO Museum, de perskamer en de senaatskamer werden bezocht, en vanuit een Sky Lounge kon de training van ADO Den Haag worden bekeken.

De grote wens van Sammy was om eens dicht bij de spelers te zijn. Na afloop van de training greep Sammy zijn kans! Na het welkom door trainer Alan Pardew ging Sammy met veel spelers op de foto en kon hij vragen stellen aan onder andere Tom Beugelsdijk en aanvoerder Aaron Meijers. Ook mocht hij nog een paar ballen schieten op keeper Robert Zwinkels. Het hoogtepunt was wel zijn doelpunt met een geweldige lob, op aangeven van assistent-trainer Chris Powell en met gelegenheidskeeper George Thomas op doel. Middenvelder Mark Duffy stelde spontaan zijn shirt met nummer 20 ter beschikking aan Sammy! Tevens mocht Sammy nog een gesigneerde bal in ontvangst nemen van Zwinkels namens de hele ADO Den Haag-selectie.

Als extra verrassing nodigde Pardew Sammy en zijn familie uit in de trainerskamer en kregen zij nog een korte rondleiding door de trainers Dirk Heesen en Raymond Mulder in onder meer de kleedkamer en het spelershome.

Al met al een onvergetelijke ontmoeting met de ADO Den Haag-selectie voor Sammy, spits van Wilhelmus!