Op woensdag 13 november werd de nieuwe 13-koppige selectie van de ADO Den HaaG-Storks in het Cars Jeans Stadion ontvangen voor hun eerste activiteit. Dit werd meteen een groot feest, aangezien de spelers en speelsters hun officiële contract mochten ondertekenen. In het bijzijn van Algemeen Directeur Mohammed Hamdi, Manager Voetbalzaken Jeffrey van As en aanvoerder Aaron Meijers werd ook de technische staf gepresenteerd. Met hoofdcoach Martijn den Haan (ADO Den Haag O14), die daarna een veldtraining leidde.

Het was alweer een maand geleden dat de ADO Den HaaG-Clinic had plaatsgevonden in het Cars Jeans Stadion. Een clinic waaraan 86 G-voetballers uit de Haagse regio deelnamen. Van deze deelnemers werden er dertien spelers gescout en geselecteerd voor de ADO Den HaaG-Storks van dit seizoen! Afgelopen woensdag stond, na weken vol spanning, dus de eerste activiteit op het programma. Het werd een onvergetelijke dag.

13112019 g storks contractondertekening 034

Allereerst gingen de spelers en speelsters naar de kleedkamer om zich om te kleden. Bij een eerste contract hoort namelijk ook een ADO Den Haag-kledingpakket. Nadat alle spelers de kledij hadden aangetrokken, was het de hoogste tijd voor de contractondertekening. In de persruimte van ADO Den Haag werden de G-Storks onder luid applaus ontvangen door hun ouders en verzorgers. Hamdi en Meijers waren aangeschoven achter de desk en Van As stond daarnaast vol interesse te kijken en te luisteren, omdat zij deze ‘speciale persconferentie’ niet wilden missen.

Perschef Koen Jans heette iedereen welkom en riep per tekenronde twee spelers naar voren. Eerst was er steeds het ‘welbekende’ fotomoment, daarna moest er een paar kritische vragen van Hamdi, Van As, Meijers, Jans en ouders beantwoord worden. Op basis van de antwoorden bleek er aan scorend vermogen geen gebrek te zijn bij de nieuwe G-Storks. Daarnaast opperde Nico dat er door middel van samenwerking en respect resultaten moeten worden geboekt. Vervolgens stal spelmaker Jasper de show met een uitgebreide versie van ‘O, O, Den Haag’, waarmee hij alle aanwezigen aanspoorde om uit volle borst mee te zingen.

13112019 g storks contractondertekening 079

De trainers stonden klaar en de spelers stormden één voor één het veld op, maar voordat er getraind kon worden moesten de G-Storks eerst even gezamenlijk op de foto. Hoofdtrainer Den Haan had, samen met zijn assistenten Remco Lochtenbergh en Martin Born, een pittige eerste training klaargezet. Na de warming-up werden er verschillende partijvormpjes gespeeld. Een uur later liepen de nieuwe G-Storks bezweet het veld af. “Wat een intensieve training!”, wist Kimberly nog net te vertellen. Uiteindelijk gingen de G-Storks uitgeput maar voldaan huiswaarts, wetende wat hun komend seizoen bij ADO Den Haag te wachten staat.

Het nieuwe G-Storks team zal tot november 2020 uitkomen voor ADO Den Haag en onder meer te bewonderen zijn in de Bijzondere Eredivisie.