Na de belangrijke zege tegen Excelsior afgelopen dinsdag wacht nu de volgende kraker thuis tegen De Graafschap. Het eerste duel sinds 22 oktober vorig jaar dat weer met een gedeelte van het publiek gespeeld wordt. De bal bij ADO Den Haag – De Graafschap zal om 16:45 uur voor het eerst gaan rollen. Kan ADO Den Haag de maand januari winnend afsluiten en zo de Doetinchemmers niet dichterbij laten komen op de ranglijst? Om alvast warm te draaien lees je hier alles over deze wedstrijd in speelronde 24 van de Keuken Kampioen Divisie.

Feiten en weetjes

  • Effectiviteit: ADO Den Haag (6,6) heeft na Excelsior (6,2) de minste schoten nodig om tot scoren te komen. De Graafschap heeft voor één goal gemiddeld vier doelpogingen meer nodig dan ADO Den Haag.
  • Meeste expected goals: Na Jong Ajax heeft ADO Den Haag de meeste expected goals voor, namelijk 44,5. Daarentegen heeft alleen FC Emmen (17,9) minder expected goals tegen dan De Graafschap (20,7).
  • Topseizoen Verheydt: Thomas Verheydt is de eerste ADO-speler met achttien competitiegoals in een seizoen sinds Bjorn Johnsen in 2017/18 (19 in de Eredivisie), de laatste die er minstens twintig maakte in één jaargang is Dmitri Bulykin (21 in de Eredivisie 2010/11).
  • Positieve balans: Als we kijken naar de resultaten van de ontmoetingen tussen beide teams dan is de balans licht in het voordeel van de Hagenaars. ADO Den haag was negentien keer de sterkste, terwijl De Graafschap zeventien keer aan het langste eind trok. Twaalf keer eindigde het duel onbeslist.
  • Moeilijke tegenstander: ADO Den Haag wist al zes wedstrijden op rij tegen De Graafschap niet te winnen (G3, V3). De laatste keer dat de Haagse formatie zegevierde tegen de Superboeren was in het seizoen 2011/12 (0-3).

Publiek beperkt toegestaan bij ADO Den Haag – De Graafschap

Het kabinet kondigde op dinsdag 25 januari een versoepeling van de huidige maatregelen tegen het coronavirus aan. Voor het Betaald Voetbal geldt daarbij een maximale bezetting 1/3 van de totale stadioncapaciteit. Dit betekent dat enkel Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties van ADO Den Haag zondag bij de wedstrijd tegen De Graafschap toegang hebben tot het Cars Jeans Stadion. We zijn blij dat we na lange tijd zonder aanwezigheid van publiek waar een gedeelte van de supporters kunnen toelaten. ADO Den Haag zal zich hard blijven maken voor verdere versoepelingen van de maatregelen, want het betaald voetbal heeft aangetoond dat een minimale stadionbezetting van 2/3 veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Het duel tussen ADO Den Haag en De Graafschap zal ook worden uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN.

Laatste kans op korting in Fanstore

De Fanstore in het Cars Jeans Stadion zal zoals gebruikelijk vanaf 3 uur voor start van de wedstrijd geopend zijn. Aangezien de Fanstore op maandag is gesloten, is zondag de laatste kans om je aankopen met korting te kopen in de fysieke store. De korting is als volgt: bij aanschaf van één product ontvang je 10% korting, bij aankoop van twee producten 20% en wanneer jouw bestelling uit drie producten of meer bestaat ontvang je maar liefst 30% korting. Pak de laatste kans dus aanstaande zondag!

Bekijk hier het online programmaboekje voor ADO Den Haag – De Graafschap