Het kabinet kondigde op dinsdag 25 januari een versoepeling van de huidige maatregelen tegen het coronavirus aan. Voor het Betaald Voetbal geldt daarbij een maximale bezetting 1/3 van de totale stadioncapaciteit. Dit betekent dat enkel Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties van ADO Den Haag zondag bij de wedstrijd tegen De Graafschap toegang hebben tot het Cars Jeans Stadion.

De laatste thuiswedstrijd van ADO Den Haag met aanwezigheid van toeschouwers dateert alweer van 22 oktober tegen Excelsior. Sindsdien zijn er vijf thuiswedstrijden gespeeld zonder aanwezigheid van publiek in het Cars Jeans Stadion. We zijn blij dat we zondag dus na lange tijd alle Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties die dit seizoen onvoorwaardelijk achter ADO Den Haag zijn blijven staan de mogelijkheid kunnen geven om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. 

Ondanks deze eerste aanzet tot versoepelen van de maatregelen rondom stadionbezoek, is de beperkende capaciteitsmaatregel nog altijd een enorme teleurstelling. Als betaald voetbal hebben we aangetoond dat een minimale stadionbezetting van 2/3 veilig en verantwoord georganiseerd kan worden. Naast de enorme financiële schade die de beperkende maatregel tot gevolg heeft, is het niet meer uit te leggen aan onze supporters. Wij zullen ons derhalve hard blijven maken voor verdere versoepelingen van de maatregelen.

Uitgangspunten voor het bezoeken van ADO Den Haag – De Graafschap
ADO Den Haag deelt hieronder enkele uitgangsposities voor de beperkte bezetting op de tribunes van het Cars Jeans Stadion. Uiteraard zijn bovengenoemde uitgangspunten onder voorbehoud van de actualiteiten en de richtlijnen van het RIVM en de KNVB.

 • Toegang enkel voor Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties van ADO Den Haag
  Enkel Seizoenkaarthouders en zakelijke relaties zullen, in ieder geval voorlopig, de mogelijkheid hebben om de thuiswedstrijden van ADO Den Haag te bezoeken. 
 • Geldige toegangskaart 
  Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van de ‘hardcard’ Seizoenkaart naar de wedstrijd. Zakelijke relaties verkrijgen eveneens toegang op vertoon van de zakelijke hardcard. Sky Lounge houders zullen wij per mail informeren over de toegangskaarten voor deze wedstrijd.  
 • Losse kaartverkoop
  Het is vanwege de capaciteitsbeperking voor deze wedstrijd dus helaas niet mogelijk om losse kaarten aan te schaffen. Dit geldt voor zowel publieke als zakelijke kaarten.
 • Coronatoegangsbewijs
  Supporters die het duel met De Graafschap willen bezoeken dienen naast een geldige Seizoenkaart/ Zakelijke kaart ook in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Dit kan met een negatieve testuitslag, een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs. Via de CoronaCheckApp kan deze worden getoond. Voor toeschouwers onder de 13 jaar is alleen een geldige toegangskaart voldoende om binnen te komen.
 • Anderhalve meter afstand en mondkapje
  Wij vragen iedereen om rekening met elkaar te houden. De anderhalve meter afstands-regel is van kracht bij het bezoeken van een stadion. Het is verplicht om plaats te nemen op een stoel. Het dragen van een mondkapje is verplicht in zowel binnen als buitenruimtes, met uitzondering van het moment dat je op de tribune plaats neemt op een stoel.