Vrijdag om 20.00 uur is in speelronde 23 het Parkstad Limburg Stadion het decor van de wedstrijd Roda JC – ADO Den Haag. Het is de eerste van drie belangrijke duels in één week tijd voor de club uit Den Haag. Na de tweestrijd met Roda JC volgen namelijk nog het inhaalduel tegen Excelsior en de clash met De Graafschap. Vicente Besuijen stond vandaag voor de camera van ADO TV en zei de draad na de bekeruitschakeling tegen RKC morgen weer te willen oppakken. “We hebben onszelf alweer opgericht. Natuurlijk is het jammer, maar we gaan door. De eerstvolgende wedstrijd gaan we het weer oppakken en willen we weer winnen.”

Het vorige duel met Roda JC zullen de ADO-fans zich nog goed kunnen herinneren. Die avond stond namelijk in het teken van de ongeneeslijk zieke fan Dani Ebben. Met een prachtig eerbetoon staken fans en spelers Dani en zijn familie een hart onder de riem. Een hele bijzondere avond waarop ook nog een overwinning werd behaald. “Dat was een bijzondere en emotionele week. Dani was nog bij ons op de club en ik en andere spelers waren bij hem thuis met zijn familie. Het was mooi dat zowel Sem als ik scoorde. Ik had van tevoren gezegd dat ik voor hem zou scoren.” Die avond is de spreuk Zonder Strijd Geen Overwinning ingebracht, ter nagedachtenis aan Dani. Iets wat ook past bij de club, zo beaamt Besuijen: “Elke wedstrijd moeten wij strijd leveren en dat is belangrijk om wedstrijden te winnen. Dat hoort ook wel bij ADO Den Haag.”

De in het Colombiaanse Bogotà geboren buitenspeler mag zich op dit moment al bijna anderhalf jaar speler van ADO Den Haag noemen. En nog altijd voelt de 20-jarige aanvaller zich gelukkig bij de club. “Ik heb het zeker naar mijn zin. Ik speel lekker veel en dat is voor mij belangrijk, omdat ik jong ben. Dit seizoen is wel leuker dan vorig seizoen en dat is omdat we nu natuurlijk veel winnen. We gaan voor de titel of de tweede plek."

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Vicente Besuijen in aanloop naar het duel Roda JC – ADO Den Haag.