Morgen komt ADO Den Haag voor het eerst in het nieuwe jaar in actie. Thuis in eigen Cars Jeans Stadion is TOP Oss de tegenstander om 16.30 uur. Na een winterstop van vier weken hoopt trainer Ruud Brood een goed vervolg te geven aan de huidige zegereeks. Brood: “We kijken erg uit naar de eerste wedstrijd en hopelijk doen we dat met het enthousiasme dat we daarvoor ook hebben gebracht.”

De oefenmeester kan morgen in ieder geval rekenen op een fitte selectie. Ruud Brood heeft zijn spelers de afgelopen weken tijdens het trainingskamp en de reguliere trainingen zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. “Uiteindelijk is het team dat elkaar moet gaan motiveren en met veel plezier en dezelfde intenties als voor de winterstop de wedstrijden in moet gaan. We willen leren van de eerste seizoenshelft en de goede dingen meenemen voor de aankomende periode. Als trainer probeer je de positieve dingen aan te geven, dat ze ondanks alle tegenslagen goed hebben gepresteerd en daarmee ADO Den Haag op de kaart hebben gezet.”

Het vorige duel zullen de meesten niet zijn vergeten. In Oss werd het in een spectaculair duel namelijk 3-3 door een late uithaal van Dhoraso Klas. In eigen huis willen de Hagenaars dit keer wel de drie punten over de streep trekken. Brood verwacht niet dat zijn ploeg dit zomaar zal winnen: “Het zou een spectaculair duel kunnen worden. Zeker in het begin speelde TOP veel goede wedstrijden en ze hebben laten zien ook grote tegenstanders te kunnen verslaan, zoals VVV-Venlo voor de winterstop. Ze hebben een vrij vast en fysiek team, maar hebben ook een mindere periode gehad.” Dat ADO Den Haag nu in eigen stadion speelt maakt volgens de 59-jarige hoofdtrainer niet veel verschil. “Thuis of uit maakt voor ons niet heel veel uit. We willen namelijk altijd graag aanvallen, maar moeten rekening houden met de kwaliteiten van TOP Oss.”

Natuurlijk zijn de ogen morgen weer gericht op clubtopscorer Verheydt. Uit statistieken blijkt dat de spits het vaakst het net wist te vinden tegen de Ossenaren. Of Brood nu extra op hem gaat letten? “Nee, hoor. Ik verwacht Oss wel als ze dit weten. Gelukkig hebben we meer jongens die een goal kunnen maken en dat is belangrijk voor ons. Hopelijk heeft Thomas het ritme te pakken en kan hij het net vinden. Maar: als het een keer niet lukt, dan is dat ook niet erg. Zo is hij dan ook wel weer.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Ruud Brood in aanloop naar het duel ADO Den Haag – TOP Oss.