Deze vrijdag (aftrap 20.00 uur) speelt ADO Den Haag de laatste wedstrijd van het jaar 2021, tegenstander is NAC en beide ploegen hebben de smaak te pakken.  ADO Den Haag kan namelijk haar zevende overwinning op rij boeken en wist eerder deze week de volgende ronde in de TOTO KNVB beker te bereiken. Tegenstander NAC Breda behaalde ook de volgende ronde door FC Utrecht te verslaan met 3-2. Daarbij is de ploeg van trainer Edwin de Graaf in de competitie inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen. 

FEITEN EN WEETJES

  • Zegereeks: ADO Den Haag kan de zevende overwinning op rij boeken. De langste zegereeks van ADO Den Haag dateert uit seizoen 2002-2003 toen er 9 keer op rij werd gewonnen. 
  • Haagse Doelpuntenmachine: Thomas Verheydt scoorde dit seizoen al veertien keer. Dat is al vaker dan in vier van zijn vorige vijf seizoenen. Alleen vorig seizoen kwam de spits tot maarliefst 20 goals voor Almere City.
  • Onderlinge statistieken: In de laatste elf wedstrijden verloor ADO Den Haag slechts twee keer (W5, 4G, 2V). Daarentegen werd er in de laatste 4 wedstrijden niet meer gewonnen van de ploeg uit Breda (2G, 2V). 
  • Haagse Enclavé: Een hele lijst van namen zien we langskomen van spelers en staf die voor ADO Den Haag in dienst waren. Wat te denken van Danny Bakker, Thom Haye, Dion Malone maar ook trainer Edwin de Graaf, Algemeen directeur Mattijs Manders en Lex Schoenmaker jr. 

Laatste wedstrijd van ADO Den Haag in 2021

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en NAC Breda is dit seizoen de vierde thuiswedstrijd die zonder aanwezigheid van publiek gespeeld zal worden. Dit is ook de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer samen de wedstrijden in het Cars Jeans Stadion beleven. De huidige regels gelden namelijk tot vrijdag 14 januari 2022. ADO Den Haag speelt een dag later, op zaterdag 15 januari, haar eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar tegen Top Oss. 

BEKIJK HIER HET ONLINE PROGRAMMABOEKJE VOOR ADO DEN HAAG - NAC BREDA