Deze vrijdag (aftrap 20.00 uur) speelt ADO Den Haag de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht. ADO Den Haag bezet momenteel plaats zes op de ranglijst en treft in FC Dordrecht de laagst geklasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.

FEITEN EN WEETJES

  • Clean Sheet: ADO Den Haag wist drie keer op rij te winnen waarvan de laatste twee overwinningen werden behaald zonder tegendoelpunten te incasseren. Voor de laatste keer dat ADO Den Haag drie keer op rij wist te overwinnen zonder tegendoelpunten moeten we terug naar maart 2003. 
  • Doelpunten trio: ADO Den Haag is het enige team in de Keuken Kampioen Divisie waarvan drie verschillende spelers meer dan vijf goals hebben gemaakt (Verheydt 10; Steijn 7, Besuijen 6. Dit trio nam zeventien van de laatste achttien ADO-goals voor hun rekening.  
  • Onderlinge ontmoetingen: ADO Den Haag won vier van de laatste zes ontmoetingen en hield hierin drie keer de nul achterin. 
  • Negatief record: Tegenstander FC Dordrecht incasseerde in 2021 tot dusver al 48 tegendoelpunten in achttien competitieduels op vreemde bodem, het enige kalenderjaar waarin de Schapekoppen meer goals tegen kregen in uitwedstrijden was in 1973 (50 doelpunten). Dit kalenderjaar staan er echter nog twee uitwedstrijden op het programma voor de ploeg uit Dordrecht. 

Geen publiek

De wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Dordrecht is dit seizoen de tweede thuiswedstrijd die zonder aanwezigheid van publiek gespeeld zal worden. Helaas is het gevolg van de maatregelen die zijn afgekondigd door de regering. Ondanks het feit dat ADO Den Haag dus de steun van haar trouwe achterban moet missen vanavond in het Cars Jeans Stadion, zullen de elf in het veld er alles aan doen om de vierde overwinning op rij te boeken. 

BEKIJK HIER HET ONLINE PROGRAMMABOEKJE VOOR ADO DEN HAAG - FC DORDRECHT