Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag – FC Den Bosch zijn wij als club onaangenaam verrast door het wangedrag en de incidenten die in en rondom het Cars Jeans Stadion hebben plaatsgevonden. Wij keuren de spreekkoren, het vuurwerk en de ongeregeldheden van een klein deel van de aanwezige personen in ons stadion af en distantiëren ons hiervan.

Bij ADO Den Haag werken we hard om voetbal voor iedereen toegankelijk te maken. Het stadion van ADO Den Haag moet daarbij een veilige ontmoetingsplek vormen, voor iedereen die voetbal van dichtbij wil beleven en in het specifiek ADO Den Haag een warm hart toedraagt. Het sterkt ons dat een grote meerderheid van onze supporters op een positieve manier bijdragen aan de sfeer in het Cars Jeans Stadion en zullen er alles aan doen om wangedrag uit het stadion te weren en te bestraffen.

Gedurende het duel zijn de richtlijnen van de KNVB gevolgd. Na een drietal oproepen via de stadionspeaker en interventie van stewards en medewerkers van de club is gedurende de wedstrijd escalatie voorkomen. Wij betreuren het dat na de wedstrijd alsnog tot een confrontatie is gekomen en ingrijpen van de politie nodig was.

ADO Den Haag wil benadrukken dat het deze zaak zeer serieus neemt en alle tot beschikking staande middelen zal gebruiken om degene die verantwoordelijk zijn voor dit wangedrag op te sporen en te veroordelen. Het onderzoek naar de schuldigen is inmiddels in volle gang.

Met betrekking tot straffen kunnen wij hangende het onderzoek geen mededelingen doen.