In aanloop naar de eerste uitwedstrijd van het seizoen sprak ADO TV met een tevreden hoofdtrainer. "Je wilt de eerste wedstrijd goed voor de dag komen en je ziet wat zo'n overwinning dan doet voor het team, dat geeft wel voldoening. Dat we als een collectief herkenbaar spelen naar de mogelijkheden, daar ben ik tevreden over."

De coach moet ook de complimenten geven aan de verdediging voor het houden van de nul. "In de tweede helft, toen we van speelwijze switchten en toch wat mogelijkheden weggaven, heeft Luuk Koopmans toch wel twee ballen verijdeld. In de eerste helft gaven we weinig weg, daar heb je het hele team voor nodig. Je moet op elkaar kunnen bouwen."

Vrijdagavond wacht de eerste uitwedstrijd van het seizoen. FC Volendam is dan de tegenstander van het elftal van Ruud Brood. "Het is een goed voetballend team maar wij gaan van onszelf uit en proberen daar zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zij zullen zich ook willen laten zien voor de supporters en aanvallend willen spelen, dat gaat een leuke wedstrijd geven. Wij hebben tegen Ajax volwassen gespeeld en moeten ons niet van de wijs laten brengen door wat daar gebeurt."

Voor het eerst sinds lange tijd zullen er weer fans meereizen naar de uitwedstrijd. "Mooi dat de supporters weer mee mogen reizen. Dat geeft alleen maar een stimulans, wij zijn er blij mee."