Aanstaande donderdag speelt ADO Den Haag de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie, tegen Willem II. Na de winstpartij van afgelopen zondag bij PEC Zwolle (0-1) is ADO Den Haag helemaal terug in de race voor handhaving. Coach Ruud Brood blikte tijdens de persconferentie vooruit op de confrontatie met de Tilburgers.

Spannend slot
Dankzij de driepunter op Zwolse bodem is ADO Den Haag (22 punten) dichter bij concurrenten VVV-Venlo (23 punten), FC Emmen (24 punten), Willem II (25 punten) en RKC Waalwijk (27 punten) gekomen. Het belooft dus nog een spannend en enerverend slot van de competitie te worden. "We zijn weer aangesloten, waar eigenlijk niemand meer rekening mee had gehouden", vertelde Brood tijdens het druk bezochte perspraatje in aanloop naar het duel van donderdag. "We zijn in goeden doen en in de eindfase van de competitie gebeuren er vaak gekke dingen. Toch moeten we ons zeker nog niet rijk rekenen. Wel is er het besef er dat dit een kans is om weer verder aan te haken."

Willem II
Met nog twee wedstrijden te gaan staat Willem II, de formatie van voormalig ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrović, op de vijftiende plaats van de ranglijst. Een positie die aan het einde van de rit voor directe handhaving zorgt. Toch zullen de Tilburgers nog enkele punten moeten pakken om zeker te zijn van nog een jaar Eredivisievoetbal. "Ik verwacht niet dat Willen II direct alles zal opengooien, omdat ze in punten op ons voorstaan. Het zal een duel worden waarin we zullen moeten buffelen voor de laatste strohalm."

Kramer en Besuijen terug
Brood kan tegen de 'Tricolores' weer beschikken over de diensten van zowel Michiel Kramer als Vicente Besuijen. Beide spelers moesten het uitduel met PEC Zwolle aan zich voorbij laten gaan door een schorsing. Wel heeft de oefenmeester nog een paar vraagtekens voor de wedstrijd met Willem II. "Ricardo Kishna heeft nog wat fysieke problemen. Hoe het is met Daryl Janmaat? Bij hem kijken we steeds per dag hoe zijn lichaam reageert. De wedstrijden zijn namelijk kort op elkaar en daarom is het goed om te luisteren naar de speler en diens lichaam", aldus Brood. Op Jamal Amofa, Dario Del Fabro en Peet Bijen zal hij nog geen beroep kunnen doen.

ADO Den Haag tegen Willem II begint donderdag om 14.30 uur in het Cars Jeans Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis

210509llu8344