Komende zondag (aftrap 12.15 uur) staat er voor ADO Den Haag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. De Haagse formatie neemt het in het eigen Cars Jeans Stadion op tegen het Feyenoord van voormalig ADO Den Haag-speler Dick Advocaat. Hoofdcoach Ruud Brood blikte tijdens de persconferentie vooruit op het treffen met de Rotterdammers.

Realistisch
In het wekelijkse perspraatje gaf Brood aan dat de nederlaag tegen Fortuna Sittard hard aankwam bij zowel de spelersgroep als de staf. Toch weigert de oefenmeester nog om de handdoek te gooien. “We zijn uiteraard realistisch, maar zullen er geloof in blijven houden zolang het nog mogelijk is. Natuurlijk wordt het alleen maar zwaarder door de nieuwe tegenslag, maar we moeten met z’n allen strijdbaar blijven.”

Feyenoord
Met Feyenoord treft ADO Den Haag de ploeg die op dit moment op de vijfde positie van de ranglijst staat. Afgelopen weekend liet de ploeg van Advocaat in een rechtstreeks duel met directe concurrent Vitesse de mogelijkheid liggen om een sprong naar de vierde positie te maken. In De Kuip bleef Feyenoord na 90 minuten steken op een 0-0 stand en verloor het bovendien haar aanvoerder Steven Berghuis met een directe rode kaart. “Feyenoord is natuurlijk een zeer behoorlijke tegenstander met veel kwaliteit. Wij zullen daarom vooral inzet, initiatief en brutaliteit moeten tonen om eventueel tot een goed resultaat te komen.”

Pinas terug, Kishna vraagteken
Brood kan in het thuisduel met Feyenoord in ieder geval niet beschikken over Marko Vejinovic. De aanvoerder pakte tegen Fortuna Sittard zijn vijfde gele kaart van het seizoen en zal daarom het duel met zijn oud-werkgever aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarentegen zal Shaquille Pinas wel weer inzetbaar zijn na een schorsing. Daryl Janmaat en Peet Bijen zijn volgens de keuzeheer op de weg terug, terwijl Ricardo Kishna nog een vraagteken is. “Zowel Daryl als Peet traint in gedeeltes weer met de groep mee, maar ze zijn nog niet zover dat ze al kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie. Ricardo heeft deze week wat individueel getraind en we zullen met hem nog moeten kijken hoe hij erop staat.”

ADO Den Haag tegen Feyenoord vangt zondag om 12.15 uur aan in het Cars Jeans Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

210425llu2161