Deze week valt er in het programmaboekje voor de wedstrijd van zondag tegen Fortuna Sittard (aftrap 14.30 uur) onder andere een interview met Martin Fraisl te lezen. Ook kan er weer worden meegedaan aan de prijsvraag en is er de nodige aandacht voor het zo goed presterende ADO Den Haag Vrouwen.

In het programmaboekje vertelt de 27-jarige keeper Fraisl onder meer over zijn tijd als alpineskiër. Tot zijn zestiende levensjaar had hij immers de ambitie om in de voetsporen te treden van Hermann Maier, meervoudig olympisch kampioen in het alpineskiën. Toch kwam het echter nooit zover voor de Oostenrijker. De passie voor het voetbal gaf uiteindelijk de doorslag om zich volledig op het keepersvak te richten.

Wie Fraisl ziet rondlopen op het Prinses Irene Sportpark en in het Cars Jeans Stadion, ziet een vastberaden doelman die altijd met de borst vooruit loopt. “Mijn motto is ‘walk your talk’”, stelt de keeper. Dat houdt in dat hij de daad bij het woord wil voegen en wil belichamen wat hij belangrijk vindt. “Ik wil iedereen op het hart drukken dat er keihard gewerkt moet worden en wil daarin zelf ook een voorbeeld geven. Ik wil alles eruit halen, samen met de mensen om mij heen.”

Lees in het programmaboekje het gehele interview met de sluitpost.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - Fortuna Sittard, seizoen 2020-2021