ADO Den Haag opent vrijdagavond (aftrap 20.00 uur) in GelreDome speelronde 29 van de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen Vitesse. Coach Ruud Brood blikte tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op de ontmoeting met de huidige nummer vier van de ranglijst. 

Groepsgesprek
Na de ruime nederlaag van afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-4) heeft de oefenmeester deze week tijdens een groepsgesprek weer uitgebreid met zijn spelers gesproken over de huidige situatie van de ploeg. “We zullen het tegen Vitesse over een andere boeg moeten gaan gooien", maakte Brood duidelijk. "Er zal meer bereidheid voor elkaar moeten zijn. Dat heeft vooral met intrinsieke motivatie te maken. Ik sluit dan ook niet uit dat er veranderingen in het team zullen komen.”

Vitesse
In Arnhem ligt er wederom een fikse uitdaging voor de Haagse formatie. “Natuurlijk is Vitesse een sterke tegenstander en een ploeg die in een uitstekende vorm verkeert”, weet de 58-jarige hoofdtrainer. De Arnhemmers draaien onder leiding van Thomas Letsch een uitstekend seizoen en staan volgende week bovendien in de finale van de TOTO KNVB Beker. “Ondanks dat het een lastig karwei zal worden, geven wij het absoluut nog niet op. Er ligt voor ons een mooie uitdaging tegen Vitesse en we zullen vooral naar onszelf moeten kijken.”

Kramer en Zuiverloon weer terug
Brood had tegen FC Utrecht te maken met een waslijst aan spelers die door verschillende redenen niet beschikbaar waren. De keuzeheer moest hierdoor behoorlijk puzzelen voor zijn opstelling, maar ziet nu langzaam weer diverse spelers terugkeren. “Michiel Kramer en Gianni Zuiverloon hebben deze week weer kunnen meetrainen en zullen in Arnhem weer tot de wedstrijdselectie behoren", aldus Brood. "Ook ben ik erg blij dat Peet Bijen weer deels is aangesloten bij de groepstraining. Voor hem komt de wedstrijd tegen Vitesse nog wel te vroeg.”

Vitesse tegen ADO Den Haag begint vrijdagavond om 20.00 uur in GelreDome en staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

lr210404llu6579 1