Komende zondagavond (aftrap 20.00 uur) staat voor ADO Den Haag het zware uitduel met Ajax op het programma. De formatie van hoofdtrainer Ruud Brood zal in de hoofdstad haar borst nat kunnen maken tegen de huidige koploper van de Eredivisie. Brood blikte tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op het treffen met de Amsterdammers.

Domper tegen Heracles
Voordat het over de krachtmeting met Ajax ging, werd er eerst nog even teruggekeken naar de wedstrijd van afgelopen week tegen Heracles Almelo. "We balen ervan dat we het gat van zes punten met Willem II niet hebben kunnen verkleinen. Zeker als je op voorsprong komt is het heel erg balen als je uiteindelijk toch verliest. Dat is een klap geweest, maar we zullen ten koste van alles strijdbaar moeten blijven."

Ontmoeting met Ajax
Met Ajax treft ADO Den Haag zondagavond de lijstaanvoerder van de Eredivisie. De ploeg van Erik ten Hag staat, met een wedstrijd minder gespeeld, maar liefst acht punten voor op naaste achtervolger PSV. Hiermee zijn de Amsterdammers hard op weg om voor de 35ste keer in de clubgeschiedenis de landstitel binnen te halen. "Ajax beschikt over een geweldig team, dat momenteel in een uitstekende vorm verkeert. Het zal daarom voor ons een zware uitdaging worden. Toch moeten we er alles aan doen om het ze zo moeilijk mogelijk te maken."

Verschillende twijfelgevallen
Helemaal ongeschonden uit de strijd met Heracles Almelo kwam het team van Brood niet. Zodoende heeft de oefenmeester nog enkele vraagtekens richting de wedstrijd van zondagavond in de Johan Cruijff ArenA. "Waarschijnlijk zullen we op zowel de linkerkant als de rechterkant wat omzettingen moeten doen. Zo is bijvoorbeeld het meespelen van Boy Kemper nog twijfelachtig. Hij heeft deze week wel met de groep getraind, maar we zullen aan de hand van zijn reactie moeten kijken of hij ook daadwerkelijk inzetbaar is."

Ajax tegen ADO Den Haag begint aanstaande zondagavond om 20.00 uur. Het duel in de Johan Cruijff ArenA zal geleid worden door scheidsrechter Allard Lindhout.

lr210313llu6558