ADO Den Haag zal aanstaande zaterdag (aftrap 18.45 uur) in het eigen Cars Jeans Stadion de degens kruisen met Heracles Almelo. ADO TV sprak in aanloop naar dit duel met hoofdtrainer Ruud Brood over de zure nederlaag van vorige week bij sc Heerenveen, de komende tegenstander en de ziekenboeg.

 

Belonen
Ondanks dat de focus deze week volledig op het thuisduel met Heracles Almelo ligt, baalde de oefenmeester nog wel even na van het wedstrijdverloop in Friesland. “We hebben hard geknokt en waren een uur lang de bovenliggende partij. Dan is het heel vervelend dat je op zo’n manier de wedstrijd uit handen geeft. Je wilt jezelf belonen, maar dan zullen we de kansen wel moeten omzetten in doelpunten.”

Heracles Almelo
Zaterdagavond treft ADO Den Haag met Heracles Almelo de huidige koploper van het rechterrijtje. De ploeg van Frank Wormuth vergaarde al 32 punten uit 25 wedstrijden. “Heracles is het beste te omschrijven als een degelijk, fysiek sterk en redelijk dynamisch team”, weet Brood. Met Rai Vloet heeft Heracles dit seizoen bovendien een speler in huis gehaald die al elf keer trefzeker was. “Vloet is behoorlijk bepalend voor Heracles. Hij zit in een goede vorm en kan gemakkelijk een goal maken.” 

Brood hoopt dat het dubbeltje in het thuisduel met de Almeloërs eindelijk de goede kant op zal vallen. “Hopelijk kunnen we zaterdag wederom kansen creëren en er alles aan doen om die wedstrijd te doen slagen. We zitten er elke keer dichtbij en maken progressie. Maar het gaat natuurlijk wel om punten halen.”

Ziekenboeg
Of Brood wijzigingen zal moeten toepassen aan zijn basisopstelling kon de oefenmeester nog niet vertellen. “Er zijn best wel wat fysieke klachten ontstaan tegen sc Heerenveen. Richting het weekend zal het misschien nog wel wat puzzelen worden.” Tevens had de hoofdtrainer een update over de langere blessures te melden. “Bij Peet Bijen zie je dat hij gelukkig goed vooruit gaat. Hij is alleen nog niet zo ver dat hij al bij de groep kan aansluiten. Gianni Zuiverloon en Daryl Janmaat werken op dit moment nog een individueel programma af.”

ADO Den Haag tegen Heracles Almelo begint komende zaterdag om 18.45 uur in het Cars Jeans Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens.

lr210306llu0254