Na een belangrijke week met een niet geheel bevredigend resultaat (twee punten uit drie wedstrijden) staat voor ADO Den Haag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op het menu. Zaterdagavond om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Abe Lenstra Stadion. Trainer Ruud Brood blikte vooruit op het wekelijkse perspraatje.

Remise tegen RKC
Het persmoment begon, zoals zo vaak, met een terugblik op het vorige duel. In dit geval de 0-0 remise tegen RKC Waalwijk. Een duel waarin ADO Den Haag, zeker gezien de kansen, eigenlijk drie punten had moeten pakken. Brood: “We verdienden een overwinning en daarom was er achteraf wel sprake van teleurstelling in de groep. De jongens hebben er alles aan gedaan en gingen goed om met de druk, maar we hebben onszelf niet beloond. We hebben gevochten en kansen gecreëerd, maar lieten het na om de mogelijkheden te verzilveren. Natuurlijk was dat teleurstellend en flink balen”, aldus de keuzeheer van ADO Den Haag.

sc Heerenveen
Nu wacht dus het uitduel met sc Heerenveen, op wiens veld ADO Den Haag de afgelopen twee seizoenen een punt wist te pakken (1-1 en 2-2). “Een tegenstander van formaat, die zich nog goed wist te versterken in de winter”, zegt Brood over de ploeg uit Friesland. “De spelers die bij Heerenveen vaak aan de bal komen zijn zeer ervaren. Daarnaast hebben ze veel diepgang, met een goede spits. We moeten keihard knokken voor een goed resultaat. We moeten ons niet verschuilen en vechten voor wat we waard zijn. We moeten alles geven voor de winst. Het geloof hierin is ook zeker aanwezig. Dat zie ik onder meer terug in de wijze waarop de spelers met elkaar omgaan. Ik verwacht dat we een goed gezicht zullen tonen in Heerenveen.”

Defensie
Brood bevestigde op het persmoment dat het centrum van de defensie andermaal uit Jamal Amofa en Shaquille Pinas zal bestaan. Dat komt omdat dit duo goed stond tegen RKC, maar uiteraard ook omdat er drie ervaren verdedigers niet beschikbaar zijn. “Daar kan je dan over gaan treuren, maar we geven de andere jongens juist het vertrouwen”, stelt Brood. Buiten de geblesseerde spelers (Daryl Janmaat, Peet Bijen en Gianni Zuiverloon) liet de oefenmeester weten dat hij over het algemeen over een zeer fitte groep kan beschikken. Tomislav Gomelt zit nog wel zijn laatste duel schorsing uit.

Het treffen met sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion staat zaterdagavond onder leiding van de ervaren leidsman Björn Kuipers.

lr210227llr9566