Na de nederlaag van afgelopen dinsdag tegen FC Groningen (3-0) staat er komende zondag een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. In het eigen Cars Jeans Stadion zal de twintigste speelronde van de Eredivisie worden afgesloten tegen Sparta Rotterdam. Oefenmeester Ruud Brood blikte tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op dit duel.

Tijdens de persconferentie werd eerst nog even teruggekeken op de teleurstellend verlopen uitwedstrijd tegen FC Groningen. "We hebben ze met de tegendoelpunten in het zadel geholpen", vindt Brood. "Aan de bal hebben we te weinig gecreeërd en we vielen als team na de treffers uit elkaar. We zullen meer mentale weerbaarheid moeten tonen."

Sparta Rotterdam kent tot op heden een stabiel seizoen en is momenteel op de ranglijst terug te vinden als koploper van het rechterrijtje. De formatie van voormalig ADO Den Haag-trainer Henk Fraser behaalde, net als nog drie andere ploegen, 22 punten uit 19 wedstrijden. "Ze spelen redelijk in een vaste samenstelling en voetballen ook al wat langer met elkaar samen. Tevens beschikken ze ook over behoorlijk wat individuele kwaliteiten", weet de oefenmeester.

Toch ziet Brood mogelijkheden. "We staan over het algemeen organisatorisch beter dan voorheen. Het is nu alleen zaak dat we een volgende stap gaan maken." ADO Den Haag tegen Sparta Rotterdam begint komende zondag om 16.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank.

210123llu3590