Op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van dinsdagavond (21.00 uur) sprak Ruud Brood met respect over de tegenstander, maar liet de keuzeheer van ADO Den Haag weten dat hij tegelijkertijd ook kansen ziet in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Voordat het over de krachtmeting met FC Groningen ging op het wekelijkse persmoment, kwam eerst de 0-0 tegen FC Emmen nog even ter sprake. “We hebben genoeg kansen gehad, maar het is spijtig dat we de wedstrijd niet over de streep konden trekken. Een uur lang was het voetbal minder, maar gezien de kansen en de betere fases hadden we onszelf moeten belonen”, vindt Brood. “Wat wij mee kunnen nemen uit dit duel? Met name dat we ons goed herpakten na een slechte start. Zonder daarin te overdrijven, want het kan en moet uiteraard nog beter.”

Met FC Groningen treft ADO Den Haag de ploeg die na achttien speelronden met 31 punten op plaats zes staat in de Eredivisie. “Het is een fysieke en stugge ploeg”, oordeelt Brood. “Daar moeten we goed op voorbereid zijn en ons tegen wapenen. Ze hebben veel jongens die goed kunnen voetballen en staan zodoende niet voor niets op de zesde plek. Tegen subtoppers staan we doorgaans wel redelijk goed. Dat hebben we tegen AZ en Vitesse ook laten zien. We zijn dan ook zeker niet kansloos.”

“Om te overleven moeten we onze ziel en zaligheid in de wedstrijden gooien”, zo luidt het devies voor de ontmoeting met FC Groningen, die dinsdagavond geleid zal worden door scheidsrechter Rob Dieperink.

lr210123llu4497