De wedstrijden volgen elkaar deze maand snel op. Een halve dag na het verloren duel met VVV-Venlo stond Ruud Brood dan ook alweer voor de camera van ADO TV. De hoofdtrainer blikte terug op de wedstrijd tegen de Limburgers en keek vooruit op de confrontatie van komende zaterdag (21.00 uur) met AZ.

Vinger op de zere plek
De keuzeheer probeerde daags na de nederlaag, na de verse emotie en een stukje relativeren, de vinger op de zere plek te leggen. "We hadden ruimte om te voetballen, maar hebben het nagelaten om hiervan te profiteren. In de kwartieren voor en na de rust zaten we goed in de wedstrijd, maar we gaven de doelpunten te gemakkelijk weg. De persoonlijke fouten worden niet bewust gemaakt, maar die moeten er natuurlijk wel uit. We zullen daarom meer geconcentreerd en gefocust moeten zijn. Na de winst bij RKC was dit vervelend en onnodig, maar het geeft ook nog maar eens aan dat we heel hard moeten werken, met elkaar bezig moeten blijven, sterk moeten zijn en moeten volharden."

Mooie uitdaging
Door het drukke speelschema staat zaterdag alweer de volgende wedstrijd voor de deur: ADO Den Haag reist dan af naar AZ. "Als voetballer is er niets prettiger dan je weer te richten op een nieuwe wedstrijd. Het wordt niet eenvoudig, maar het is juist ook wel weer een mooie uitdaging om daar resultaat te behalen."

Geloof houden in een resultaat
Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Den Haag tussen beide ploegen in een 2-2 remise. De gelijkmaker van Michiel Kramer viel destijds pas vlak voor het eindsignaal. "Vooral de manier waarop dat gelijkspel tot stand kwam moeten we meenemen uit de thuiswedstrijd tegen AZ. Het laat ook zien dat je altijd geloof moet houden in een resultaat, ook als een tegenstander zeker aan de bal en kwalitatief goed is. Wij zullen er als collectief moeten staan om in staat te zijn om een resultaat te halen."