Op de laatste dag van het kalenderjaar heeft ADO Den Haag nog een aanwinst gecontracteerd. In navolging van Daryl Janmaat heeft ook de ervaren Marko Vejinović voor 2,5 jaar getekend in het Cars Jeans Stadion. De 30-jarige middenvelder zat zonder club en sluit direct na de jaarwisseling aan bij de selectie van trainer Ruud Brood.

Vejinović is een gevestigde naam in de Eredivisie, het decor waarop hij tot dusver 198 keer acteerde. De Nederlander met Servische roots zat in de jeugd bij Zeeburgia, Ajax en FC Utrecht en vierde in het voorjaar van 2009 zijn officiële debuut in het shirt van AZ. Het was zijn eerste periode in Alkmaar, waar hij in 2017 zou terugkeren. In de tussentijd kende de middenvelder vier zeer geslaagde seizoenen bij Heracles Almelo en twee sterke jaren bij Vitesse, hetgeen hem een transfer naar Feyenoord opleverde. Tijdens zijn twee seizoenen in De Kuip kreeg Vejinović zelfs een oproep voor Oranje, in november 2015. Tot een A-interland kwam het echter niet voor de middenvelder, die wel meer dan twintig jeugdinterlands speelde.

Na zijn Feyenoord-periode maakte Vejinović een uitstapje naar het Poolse Arka Gdynia, waar hij twee jaar voetbalde en zijn contract na de vorige jaargang liet ontbinden. Dit seizoen trainde de middenvelder mee met zowel Jong AZ als FC Volendam. In totaal heeft Vejinović 273 officiële duels en 43 doelpunten achter zijn naam staan.

img 2792

Deze cijfers hoopt Vejinović bij ADO Den Haag verder op te schroeven. “Deze stap voelt voor mij hartstikke goed. Ik kreeg meteen een warm en fijn gevoel bij de club en het project waar ze mee bezig zijn. Er heerst positieve energie bij de club en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Ik heb veel wedstrijden gezien en geloof in de potentie van de selectie”, zegt Vejinović. “Ik wil het team met name helpen met mijn ervaring en mijn stijl van voetballen. Ik ben naar voren gericht, wil kansen creëren en veel voetbal brengen in de ploeg. Hopelijk kunnen we samen snel de weg omhoog vinden met ADO Den Haag.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) ziet kwaliteiten bij Vejinović die ADO Den Haag heel goed kan gebruiken. “Het is belangrijk dat we na Daryl nu ook op het middenveld een ervaren verbindingsspeler aan onze jonge selectie kunnen toevoegen. Marko is een speler die wij eigenlijk al voor het seizoen wilden hebben, maar destijds onhaalbaar was. Gebleken is echter dat de aanhouder wint en daarom zijn wij bij de club opgetogen dat Marko zo positief in ons verhaal staat. We heten Marko van harte welkom en hopen dat hij het elftal kan helpen met zijn ervaring en voetballende kwaliteiten.”

ADO Den Haag heet Vejinović van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

img 2807

img 2846