ADO Den Haag behaalde afgelopen zondag tegen FC Utrecht, net als een week eerder in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, een verdienstelijk gelijkspel. Komende zaterdag (aftrap 18.45 uur) gaat de ploeg van Ruud Brood op bezoek bij FC Emmen. De oefenmeester blikte tijdens de wekelijkse persconferentie vooruit op dit duel.

FC Emmen
Na de puntendeling met FC Utrecht verwacht de oefenmeester zaterdagavond een energieke wedstrijd op de Oude Meerdijk. "Veel teams hebben het doorgaans lastig in Emmen. Een groot gedeelte van de ploeg speelt al meerdere jaren met elkaar en heeft hierdoor automatismen ontwikkeld. Daarnaast speel je ook nog op een ondergrond die voor FC Emmen een voordeel kan opleveren. Maar wij gaan uit van onze eigen kracht en zullen uiteindelijk meer moeten brengen dan zij."

Brede groep
ADO Den Haag zal zaterdag richting Emmen afreizen met een aardig fitte selectie. "Naast de spelers die er langer uit liggen zijn er wat jongens met lichte klachten, maar die zijn wel inzetbaar. We zullen uiteraard proberen om zo goed mogelijk voor de dag te komen met de jongens die we hebben."

Zelfvertrouwen
Op de vraag hoe de oefenmeester zijn eerste vier week heeft ervaren was Brood duidelijk. "Ik heb het enorm naar mijn zin bij ADO Den Haag. Uiteraard wil je in korte tijd veel bewerkstelligen en ik kan zeggen dat we daar al heel erg actief in zijn geweest, met de hele staf. De volgende stap is natuurlijk om een wedstrijd te winnen, want dat helpt mee aan het zelfvertouwen", besluit de hoofdtrainer.

201206llu1902