Na het gelijkspel van afgelopen week tegen sc Heerenveen (1-1) reist ADO Den Haag komende zondag (aftrap 14.30 uur) af naar de Domstad voor de confrontatie met FC Utrecht. Oefenmeester Ruud Brood blikte tijdens de wekelijkse persconferentie vooruit op dit duel.

Afwezigheid Pinas
Brood kan in Stadion Galgenwaard in ieder geval niet beschikken over Shaquille Pinas. De 22-jarige verdediger moet geopereerd worden wegens een enkelblessure en is daarom tot de winterstop uitgeschakeld. "Uit medisch oogpunt is een operatie noodzakelijk, maar voor het team is het natuurlijk erg jammer", zegt de hoofdtrainer. "Het was een goede optie om op het systeem - met Pinas op het middenveld - voort te borduren."

Redelijk fitte selectie
Naast de afwezigheid van Pinas zal ADO Den Haag het zondag in Utrecht ook zonder David Philipp moeten stellen. Tijdens de wedstrijd tegen sc Heerenveen moest de doelpuntenmaker zich na een half uur noodgedwongen laten vervangen. De wedstrijd tegen FC Utrecht komt voor hem nog te vroeg. Over de mogelijke opstelling wilde de oefenmeester verder weinig kwijt. Wel liet hij weten over een redelijk fitte selectie te beschikken en dat Peet Bijen en Gianni Zuiverloon op de weg terug zijn. "Peet is hard aan het revalideren, terwijl Zuiverloon zich aan het optrainen is."

FC Utrecht
De hoofdtrainer van ADO Den Haag weet waar zijn ploeg tegen FC Utrecht rekening mee moet houden. "FC Utrecht heeft onder de nieuwe trainer René Hake in een iets ander systeem gespeeld dan in het begin van het seizoen met John van den Brom. Tegen Feyenoord (1-1) hebben ze een goed resultaat gehaald, al hadden ze eigenlijk zelfs moeten winnen. De ploeg heeft veel dinamiek en loopvermogen vanuit het middenveld en beschikt bovendien over een grote selectie met veel diversiteit. Daar moeten we op voorbereid zijn", besluit Brood.

lr201128llu9777