Na een aantal hectische weken hoopte ADO Den Haag zich tegen Sparta Rotterdam in rustiger vaarwater te kunnen voetballen, maar dat lukte allerminst. Door een zeer mager optreden en zes tegendoelpunten werd het een duel om heel snel te vergeten op Het Kasteel. De knop moest daarna echter snel weer om, richting de thuiswedstrijd van zaterdag tegen sc Heerenveen. 

Ondanks het feit dat ADO Den Haag slechts vier punten verzameld heeft in negen speelronden, zijn er nog twee ploegen met een lager puntenaantal (FC Emmen en Fortuna Sittard). Het gat met de nummer tien van de ranglijst is vijf punten, waardoor met een paar goede resultaten snel weer wat stappen gezet kunnen worden. Een overwinning op sc Heerenveen zou in het kader hiervan voor een mooie boost kunnen zorgen.

Het treffen met de Friese ploeg is voor Ruud Brood de eerste thuiswedstrijd als hoofdtrainer van ADO Den Haag. Na een teleurstellend debuut in Rotterdam wil de keuzeheer maar wat graag een positief resultaat neerzetten tegen sc Heerenveen en met ADO Den Haag de eerste thuiszege van het seizoen pakken.

191103llp1064

sc Heerenveen is na negen speelronden de nummer zes van de Eredivisie, met zeventien punten en een doelsaldo van plus vijf. De drijvende krachten achter de verrassend goede de Friezen zijn Joey Veerman en Henk Veerman. Laatstgenoemde speler is niet alleen aanvoerder, maar ook clubtopscorer met acht doelpunten.

Vorig seizoen eindigde het affiche tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen in het Cars Jeans Stadion in een 1-1 gelijkspel. Door een verzilverde penalty van Michiel Kramer stevende ADO Den Haag af op een overwinning, maar Sven Botman zorgde in de laatste minuut met een rake kopbal voor een puntendeling.

Zeventien keer eerder stonden ADO Den Haag en sc Heerenveen in competitieverband tegenover elkaar. Zes keer bleven de drie punten in Den Haag, vier keer werd het een gelijkspel en de bezoekers gingen er zeven keer met de winst vandoor. De laatste jaren heeft ADO Den Haag het lastig met sc Heerenveen in eigen huis. Veel al eindigde de wedstrijden in een gelijkspel of een nipte verliespartij. De laatste overwinning dateert uit het seizoen 2012/2013 toen ADO Den Haag dankzij treffers van Danny Holla en Santi Kolk de volle winst pakte.

ADO Den Haag tegen sc Heerenveen begint komende zaterdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

lr150307lc4283