ADO Den Haag heeft zich, zonder uit te komen in de tweede ronde, geplaatst voor de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De loting van zaterdagavond heeft namelijk uitgewezen dat ADO Den Haag één van de negen clubs met een vrijstelling voor de volgende ronde is geworden.

De KNVB voelde zich wegens de coronamaatregelen genoodzaakt om de amateurteams uit het bekertoernooi te schrappen. Dat betekent dat er nog enkel betaald voetbalclubs mogen opdraven in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Negen van deze clubs kregen, op basis van de loting, vrije doorgang richting de achtste finales. Daar zit ADO Den Haag dus bij.

In de vorige ronde kreeg ADO Den Haag, in tegenstelling tot een aantal andere clubs, geen vrijstelling. Het vorige bekerduel liep zelfs uit op een waar spektakel. De Haagse ploeg keek in het eigen Cars Jeans Stadion lange tijd aan tegen een 0-1 achterstand tegen Sparta Rotterdam, maar een speciaal kopdoelpunt van keeper Luuk Koopmans en een gewonnen penaltyserie bezorgden ADO Den Haag een ticket voor de volgende bekerronde. Dat is dus een toegangsbewijs voor de achtste finales gebleken.

De achtste finales vinden plaats op dinsdag 19 januari, woensdag 20 januari en donderdag 21 januari. Eerst wordt de tweede ronde nog afgewerkt op dinsdag 15 december, woensdag 16 december en donderdag 17 december.