De eerste week van Ruud Brood als hoofdtrainer van ADO Den Haag zit erop. Het is natuurlijk pas het begin, maar de 58-jarige oefenmeester uit Gorinchem is aan het genieten bij de club waar hij vorige week dinsdag officieel gepresenteerd werd. ADO TV sprak met hem over zijn eerste week.

Het is midden november, maar de temperatuur is zacht en het zonnetje is volop aanwezig op het Prinses Irene Sportpark in Rijswijk. Het lijkt symbool te staan voor het gevoel van Brood, die een geslaagde eerste week heeft gehad in Den Haag. “Het is heerlijk om hier te zijn”, zegt de coach, die elf maanden lang zonder club zat en veel dingen gemist heeft tijdens deze periode. “Het is fijn om eindelijk weer op het veld te staan en aan de slag te zijn met de jongens en de staf. Het is mooi om weer onderdeel te zijn van een team, ergens naartoe te kunnen werken en met mensen samen te werken. Deze dingen heb ik wel gemist. Overigens voelt het nu al weer als vanzelfsprekend om hier op het veld te staan.”

Brood noemt zijn eerste week in Haagse dienst ‘overzichtelijk, maar ook snel en hectisch’. “Ik ben zeer goed opgevangen, begeleid en geïnformeerd”, aldus de trainer, die een positieve indruk heeft gekregen van de selectie. “Het is een gretige groep, die zich graag wil bewijzen. Voor ons is het zaak om de spelers te helpen, duidelijkheid te verschaffen en de voorwaarden te creëren om tot hopelijk goede prestaties te komen. Nu de rust terug is, moeten we vooruitkijken.”

Komende zondag zit Brood voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij ADO Den Haag. Om 14.30 uur wordt er dan afgetrapt bij Sparta Rotterdam.