Deze week valt er in het programmaboekje voor de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Twente (aftrap 16.30 uur) onder andere een interview met doelman Luuk Koopmans te lezen. Daarnaast kan er weer worden meegedaan aan de prijsvraag en stellen we een nieuwe Fan van Ver aan u voor.

In het programmaboekje kijkt Koopmans terug op de afgelopen week, waarin hij midweeks uitgroeide tot een ware bekerheld, door in de blessuretijd de gelijkmaker tegen Sparta Rotterdam binnen te koppen. Uiteindelijk won ADO Den Haag de bekerwedstrijd na het nemen van penalty’s. Na afloop had uiteraard niemand het meer over deze gewonnen strafschoppenserie. Het was logischerwijs Koopmans die in de spotlights stond.

“Van tevoren hoopte ik al dat - als het 0-1 zou blijven staan er in de laatste minuut een corner zou komen, waardoor ik mee naar voren zou kunnen”, zegt Koopmans over het bewuste moment. “Toen dit ook gebeurde, vroeg ik eerst aan de trainer of ik ook echt mee naar voren mocht. Na zijn goedkeuring deed ik het eerst even rustig aan, waardoor ik door niemand werd opgepakt. Vervolgens dook ik bij de eerste paal de ruimte in, waarna de bal precies goed op mijn hoofd kwam. Ik zag hem hierna via de paal in de kruising verdwijnen.”

Lees in het programmaboekje het gehele interview met de sluitpost:

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - FC Twente, seizoen 2020-2021