Na 183 officiële optredens in het shirt van ADO Den Haag vervolgt Danny Bakker zijn loopbaan bij Roda JC Kerkrade. De 25-jarige middenvelder, die ontegenzeglijk een kind van de club en de stad is, verkast op huurbasis naar de Limburgse eerstedivisionist. Na deze uitleenperiode loopt het contract van Bakker in het Cars Jeans Stadion af.

Daarmee komt er een einde aan een lang en meer dan geslaagd huwelijk tussen Bakker en ADO Den Haag. Als voormalig jeugdspeler van SV Juventas en HVV Laakkwartier stroomde de middenvelder al op twaalfjarige leeftijd in bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Toen hij zeventien jaar was, tekende Bakker zijn eerste contract. In maart 2013 vierde de linkspoot tegen Vitesse zijn debuut in de Eredivisie. Sindsdien was hij ruim zeven jaar een gewaardeerd lid van de eerste selectie.

Bakker geldt al jaren als de laatste speler uit eigen kweek die op zeer overtuigende wijze wist door te breken in het eerste elftal. Dat zijn teller al op 183 duels en 10 goals staat, is zeer zeldzaam voor een 25-jarige speler. Bakker blijft dan ook gezien worden als een schoolvoorbeeld van hoe een speler uit de eigen opleiding en stad bij de club kan uitgroeien van talent tot vaste waarde. Daar doen de feiten dat Bakker vorig seizoen niet alles speelde en dit seizoen ook nog niet in actie kwam niets aan af. Deze gegevens zorgen er wel voor dat een overstap naar Roda JC uitkomst biedt voor de middenvelder.

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) heeft veel bewondering voor Bakker. “Danny is opgegroeid bij ADO Den Haag en heeft laten zien hoe het moet: als Haagse jongen de jeugdopleiding doorlopen, doorbreken in het eerste elftal en zelfs uitkomen voor Jong Oranje. Hij is daarmee een voorbeeld voor velen”, stelt Jol. “Het werd voor Danny wel steeds moeilijker om een basisplaats te heroveren bij de club waar hij groot geworden is. Een nieuwe uitdaging kan hem zodoende meer kansen bieden om zich weer verder te ontwikkelen als voetballer. Wij kunnen daarom alleen maar respect opbrengen voor de overstap van deze echte Haagse jongen naar Roda JC, na maar liefst 183 wedstrijden in ons eerste elftal.”

ADO Den Haag bedankt Bakker voor alles en wenst hem veel succes toe voor de toekomst.

lr200808lll0304

lr151101ll9814

Danny Bakker na de 1-0 overwinning op Feyenoord in november 2015.