Ilay Elmkies maakt deel uit van de nationale ploeg van Israël voor de komende drie interlands. De middenvelder, die dit seizoen wordt gehuurd van het Duitse 1899 Hoffenheim, is opgeroepen voor de duels met Schotland (donderdag 8 oktober), Tsjechië (zondag 11 oktober) en Slowakije (woensdag 14 oktober).

Op donderdag 8 oktober staat voor Israël de belangrijke wedstrijd tegen Schotland op het programma. De ploeg van bondscoach Willi Ruttensteiner kan via een overwinning een belangrijke stap zetten richting plaatsing voor het Europees Kampioenschap. Israël moet dan in de halve finale wel zien af te rekenen met het Schotland van bondscoach Steve Clarke. De wedstrijd begint op 8 oktober om 20.45 uur op Hampden Park.

De overige twee duels die Israël zal spelen in deze interlandperiode zijn in het kader van de Nations League. Op zondag 11 oktober speelt het in eigen land tegen Tsjechië, drie dagen later (op woensdag 14 oktober) is Slowakije in Bratislava de tegenstander. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur. Leuk detail is dat de laatste interland wordt gespeeld in het Štadión Antona Malatinského in Trnava. Dat stadion is genoemd naar Anton Malatinský, tussen 1976 en 1978 trainer van ADO (FC) Den Haag.

Elmkies kwam tot nu toe viermaal eerder in actie voor het nationale team van Israël. Afgelopen maand was de 20-jarige rechtspoot nog trefzeker tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Slowakije. Elmkies redde door zijn treffer in de blessuretijd een punt voor de Israëliërs (1-1).